Maturanti Srednje stručne škole prošetali su tradicionalno centrom Pljevalja proslavljajući ispit zrelosti. Šetnja maturanata izazvala je, kao i uvijek, veliku pažnju Pljevljaka.


Djevojke u probranim toaletama i stasiti momci, praćeni radoznalim pogledima i odobravanjem poznanika, rođaka, roditelja i radoznalih sugrađana, prošetali su gradom od Srednje stručne škole do Hotela „Franca“, gdje je organizovana maturska zabava.

Tradicionalna šetnja maturanata je na momente bila ispunjena izvjesnom dozom treme, koju su djevojke i mladići nastojali sakriti. Od 222 maturanta iz 10 odjeljenja, na proslavi mature ih je bilo 188.

Ova generacija se ističe svojim uspjehom u školi. Od ukupnog broja maturanta 53 su sa odličnim uspjehom, 66 sa vrlo dobrim, 67 sa dobrim, a 14 sa dovoljnim, a procenat prelaznosti je 90,9 odsto. „Zadovoljni smo uspjehom ove generacije, jer ih je preko pola bilo odličnih i vrlo dobrih. Nešto manje smo zadovoljni izostancima i vladanjem, gdje je bilo i boljih generacija. Sa ovakvim generacijama misija i vizija naše škole ostaje zadržati lidersku poziciju u srednjoškolskom obrazovanju u Crnoj Gori“, istakao je Mervan Avdović, direktor Srednje stručne škole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari