Dekan Šumarskog fakulteta: Izgradnja MHE počela zbog diletantskog pristupa države

Ostavite komentar


  1. Na kraju, „stručnjaci“ uvek budu u pravu: i kad su nam pričali da su MHE spas, i sad kad su priču okrenuli naglavačke zbog „seljačke bune“. Nauka je to, a papir trpi svaku doktorsku tezu.

    Eno ga, na primer, onaj stručnjak u Crnoj Gori koji je do juče štancovao planove za MHE, a posle skorašnjeg prosvetljenja čovek postade ministar za rušenje istih.

    Stručnjaci, šta češ…

  2. Najbolji je bio slušalac koji je objasnio da je odličan vazduh koji mu Vučić obezbeđuje. Kada će se u nasoj državi putati i struka nešto???

  3. Prosefor sa šumarskog je iskreni protivnik MHE, ovo izlaganje nije novost. Mislim da MHE gleda iz svog ugla u da ne sagledava šire.

    Ovako, nećemo MHE, HE nema gde da se grade, nuklearke su zabranjene a ugalj loš. Znači najbolje da se vratimo u kameno doba.

    1. Mi jesmo u kamenom dobu po nacinu razmisljanja narocito, samo sto veliki broj ljudi nece da prihvati. Da ste gledali emisiju culi bi kako moze da si proizvede struja alternativno, ali niste. Nisu nas Vizantijci uzalud nazvali robovima. Mi nista ne radimo da idemo napred zato sto ne shvatamo onog ko nesto zna i necemo da ga podrzimo onda ga sputavamo. Onog ko batina njega slusamo. Teslom se hvalimo, a da smo bili u njegovoj blizni za zivota rekli bi koja budala. I najgore cekamo nekog da nam resi probleme. To ne rade inteligentni ljudi. Vlast je onakava kakav joj je narod. Cast pojedincima, ali oni malo mogu bez sire podrska.

    2. Pa vrati se u kameno doba ako ti ne odgovara. Iskreno, cela civilizovana Evropa pusta svoje reke da normalno teku, a Balkanci se prave pametni i dozvoljavaju gradnju *(politicari, ne mislim tu na nas, obicne smrtnike)

    3. Mozda solarni paneli, vetroparkovi su bolja alternativa. Nemojmo samo crno belo gledati. Ipak neko ko je strucan, a neobojen licnim interesom može dati najkvalitetniji predlog

    4. @milence prasence: a kako se zove to doba u kome stradaju ekosistemi oko tih reka? “Doba MHE“? “Novo pustinjsko doba“ u umerenoj klimatskoj zoni?

  4. ovo je vec slusano 500 puta. nista novo receno, samo se doticni pojavljuju radi licne promocije i popularizacije. nijedan od ucesnika nam nije objasnio zasto je rudnik jadarita stetan po zivotnu niti su izneli podatke vec na pamet pricaju. sramno za strucnjake ihtm-a. nagadjaju da je ce biti potrebno 1.5 tona vode, i da ce sumporna kiselina potopiti sve okolo a onda u narednoj recenici doticna kaze da nema ni idejnoj projekta jos kao ni studije eia pa se ne zna kako ce se raditi, vec da ona predpostavlja na osnovu necega sto je citala. ovo je kao u stripovima!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.