Dekanka Rudarsko-geološkog fakulteta: Ponašanje prorektora Ratka Ristića ugrožava Univerzitet u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Kako bre da ostanemo bez rudarskih ing.?Pa ko će operiše posle ove druge.Kod nas u Resavicu kad se razboli rudarski inzinjer on ne ide kod doktora nego ide kod kolege.Oni najpametniji pogotovo ovi sto završe podzemnu eksplataciju.

  2. Dobio je verovatno novcanu donaciju od neke „konkurentske“ firme. Bavljenje politikom na ovim prostorima se svodi samo na licnu materijalnu korist. Sve ostalo je laz.

  3. da li je u dilu sa Rio Tintom i koliki je procenat dobila??? A sada će da joj skoči rejting kod AV-a!!!

  4. Ako vec nema ko da radi u postojecim rudnicima i kopovima, cemu onda otvarati nove ? Osim ako i tu ne planirate da dovodite “migrante” kao za GSP? Da li buducnot drzave treba da bude rudarstvo dok zapad prakticno vise to ne radi u okviru svojih drzava ? Smanjimo podanicku svest sto vise

  5. Klasicna politicka hajka,ako se profesor svojim delovanjem zalaze protiv otvaranja rudnika litijuma koji bi ugrozio zivotnu sredinu pola Srbije ne znaci da je protiv rada rudnika uglja,naprotiv mislim da drzava treba da ulaze u iskopavanje uglja a ne da ga uvozimo ali drzava zatvara rudnike uglja radi uvoznog lobija a rudnici su nam sa tehnologijom 19 veka umesto ulaganja vrsi se zatvaranje npr Aleksinac,Soko banja i dr.

  6. Kako gospodji ne smeta cinjenice da je ministarka zdravlja prodekan na MF.Litijum je izvanredan izgovor za politicki obracunu. Ovde svako misli da je njegov stav jedino ispravan. Inkvizicija.

  7. Ponašanje profesora koji ćute na uništavanje prirode i svega drugog u državi je za prekor! Nisu valjda važniji strani ambasadori i kompanije od građana Srbije?!

  8. Како деканици није засметало што је Сенат УБ „продужио“ радни век за три пензионисана професора Медицинског факултета: садашњем декану Лазару Давидовићу на катедри Хирургија, која има скоро 300 наставника и сарадника, бившем декану Небојши Лалић, на катедри Интерна медицина, која има скоро 250 наставника и сарадника и Марији Ђурић, катедра Анатомија са преко 20 наставника и сарадника. Статут даје ту могућност само када катедра има мање од 3 наставника.

  9. Ratko Ristić stari SPSovac, stručni savetnik u procesu izdavanja dozvola za MHE. Ako bastavim niz, admin će obrisati ovaj komentar

  10. Студенти у мањем броју уписују РГФ пре свега због лошег програма, застарелих парадигми и врло дискутабилног наставног кадра. Однос према студентима је тек посебна тема.

  11. Strani ambasadori evakuisani! Ma šta kažete?! Baš mi je žao što su se potresli…Profesor desničar?! Ne samo je rodoljub.
    Podrška za profesora!

  12. Toliko netolerancije među našim građanima.Ne smeš imati drugačije mišljenje odmah si neprijatelj i primitivac.Ovo je izraženo i u krugovima of koji se to ne očekuje

  13. Lik je iskocio iz koloseka nacisto. Svaka cast dekanki RGF na potezu, stvarno je vreme da se covek zauzda jer zaista pravi stetu UB. Dosta kolega ima slican stav kao ona.

  14. Dekanka RGF-a bi trebala da zna da smo odavno morali da napustimo energetiku zasnovanu na rudarstvu i najgorem mogućem uglju – lignitu koji nam decenijama uništava pluća i celokupno zdravlje. Srbija ima mnogo drugih resursa za čistu energetiku ali za RGF i njegovu dekanku tu nema mesta.
    A što se tiče smanjenog upisa studenata na RGF-u – to nije usamljeni slučaj. Sve grupe prirodnomatematičkih fakulteta (PMF-a) beleže drastično smanjenje studenata, što je lako proveriti. I Hemijski i Fakultet za fizičku hemiju i Fizički fakultet i Matematički, čini mi se i na Tehnološkom je slična situacija, pa zašto bi Rudarsko-geološki bio izuzetak. To nikakve veze nema sa Ratkom koji se protivi trovanju i trajnom fizičkom uništenju naše zemlje.
    Neće deca da se muče i rade teške poslove za malu platu kada mogu da idu na FON i budu menadžeri za plate od 10.000 evra, da budu programeri i rade od kuće, da budu free-lanceri i obilaze svet živeći na prestižnim lokacijama a ne da silaze u prašnjave rudnike. Nisu deca glupa – prosto imaju veliki izbor elitnih zanimanja.
    A dekanki i ostalima sa RGF-a bi bilo bolje da se pozabave promocijama svog fakulteta, da privuku studente umesto što pored plate iz budžeta rade svoje privatne poslove za rudarske kompanije pa im je sada kriv crni đavo (tj. Ratko) što nemaju studente. Ne bave se studentima a za to su prvenstveno plaćeni.

  15. I doktoru načelniku hitne pomoći u Kovinu treba etički odbor da oduzme licencu zbog nasilničkog ponašanja nedostojnog posla koji obavlja. Sramoti celu struku!

  16. Podrška za profesora Ristića.
    O dekanima ne želim da pričam jer ću zaplakati od tuge.

  17. Hoće da nam kaže jedno je lova za leba a drugo je politika… Divno ako je tako kod svakog političara ali meni se čini da nije…

  18. U Engleskoj se upravo radi na otvaranju novog rudnika sirovine za vestacka djubriva. Pa cemo mi posle da ih uvozimo jer mi “nismo podanici”, vec gospoda. A ni ovo nafte sto imamo necemo da diramo jer ima odakle. I tako redom. To kazem za ove znalce.

  19. Vecina komentatora ne poznaje rad i funkcionisanje Univerziteta. Zena je u pravu. Ulazak u politiku, moralno nalaze napustanje funkcije prorektora, kako bi se koliko-toliko zastitila autonomija Univerziteta. On igra siguricu, kao i uvek, ne napusta ni jednu funkciju dok ne skoci na drugu. Ima ljudi u praksi koji ga dobro poznaju, kao i njegov politicki razvoj. Ne sudite na osnovu tv, medija, vec na osnovu toga kakav je neko covek ako ga znate a ne znate ovog.

  20. Danas pledira da bude objektivan, nezavisan medij. No, ni jedan objektivan i argumentovan komentar o gospidinu Risticu ne objavljuje

  21. S obzirom da je ceo sistem vrednosti i vrednovanja doprinosa normalnom stanju u ovoj drzavi naopak, siguran sam da ga treba menjati. Brani ga samo povlascena nemoralna manjina!

  22. Da li gdja Abolmasov oseca licnu krivicu ili odgovornost sto nema dovoljno interesovanja za njen fakultet? Da li misli da se moze nesto sustinski promeniti, npr., nastavni programi, profesori sa realno vrhunskim rezultatima( danas lako merljivim) i sl. Da li je nesto slicno bar pokusala, i na koji nacin?
    Umesto toga, umesto licne odgovornosti, ona se okrenula, u horu sa clanovima SNS-a, pokusaju diskreditacije uglednog profesora, koji ima Svoje misljenje, tako retko u ovim vremenima….
    Kada dekani budu imali svoje misljenje, kao nekad, Beogradski Univerzitet ce biti na visim granama….

  23. Zaustavili obrazovanje da predaju rudno bogastvo drugima , sad kad se obnavlja agenti propagande se bune…ali ,,,psi laju av av av karavani prolaze ka uspehu.

  24. Ratko Ristić
    navodni opozicionar,
    učetvovao u manipulisanju sa mini hidro elektranama.
    ponaša se kao Bora Todorović u filmu Balkan ekspres.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.