Načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović juče je primio delegaciju Komore italijansko-srpskih privrednika koju je predvodio generalni sekretar ove komore Petro Vakiano. Stamenović je tom prilikom rekao da su ekonomski odnosi Srbije i Italije jako dobri i da je Italija među tri najznačajnija trgovinska partnera Srbije.

– Nadam se da će se kako stvari idu sa „Fijatom“, ta saradnja razvijati i dalje i to je velika šansa i za preduzeća u našem okrugu koja se bave proizvodnjom delova za auto industriju – rekao je Stamenović.

Direktor Opštinskog centra Nacionalnog tržišta roba i usluga u Pirotu (NTRUS) Mladen Križan je rekao da će predstavnicima ove komore prezentzovati potencijale sve četiri opštine Okruga.

– Cilj nam je da se uspostavi saradnja sa privrednicima Italije i da se iskoriste svi naši potencijali – rekao je Križan, dodajući da NTRUS ima dobru saradnju sa ovom komorom.

Generalni sekretar komore Petro Vakiano je rekao da su neke od turističkih potencijala već videli i da će se upoznati i sa proizvodnjom u pojedinim preduzećima.

– Želimo da vidimo potrebe srpskih institucija i privrednika i da pomognemo italijanskim preduzećima i preduzetnicima ali i da promovišemo ovo područje, ne samo u Italiji, već i u drugim zemljama gde su prisutne italijanske firme – rekao je Vakiano.

Posetu delegacije ove komore Pirotskom okrugu organizovao je Opštinski centar Nacionalnog tržišta robe i usluga u Pirotu koji sarađuje sa ovom komorom. U delegaciji su bili i Aleksandro Bonezi, član Upravnog odbora Komore i Jovan Mutavdžić, član Komore. Tokom posete Okrugu obišli su pojedina preduzeća u Pirotu, Dimitrovgradu i Beloj Palanci, kulturno-istorijske spomenike u ovom kraju i Staru planinu, a prezentovani su im potencijali pirotske, dimitrovgradske i belopalanačke opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari