Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su u nedelju 26. titulu nacionalnog prvaka koju su proslavili sa više od 40.000 vernih navijača na Marakani, ali ne i na ulicama Beograda, kako je to prvobitno bilo najavljeno. Od sveopšta fešte se odustalo jer ne bi bila primerena situaciji koja je nastala zbog poplava kada su desetine hiljada ljudi ostale bez domova i imovine, ali simpatizeri crveno-belih nisu zaboravile stanovnike Obrenovca, Krupnja, Smederevske Palanke i ostalih ugroženih područja. Naprotiv, delije su sakupile 32.730 evra za pomoć ugroženima od poplava, a najavljene su i radne akcije tokom obnove porušenih domova, poput onih kada su navijači, pa i sami fudbaleri, išli na nasipe u Beogradu i Šapcu da ih brane od nabujalih reka.

– Uz veliku pomoć kluba uspeli smo da prikupimo značajna sredstva koja ćemo u narednom periodu usmeriti na poplavljena područja u Srbiji i Republici Srpskoj. Narednih dana uputićemo kratkoročnu pomoć u više nastradalih područja, dok će veći deo novca biti usmeren na popravku uništenih domaćinstava – navodi se u saopštenju Zvezdinih navijača koji deluju preko fondacije „Delije“.

Prema najavama navijača, osim u novcu, „delije“ će pomoći i na radnim akcijama na terenu gde je pričinjena šteta od poplava kako bi učestvovali u obnovi postradalih predale.

– Nadamo se da naš narod neće zaboraviti ni ostale svoje sunarodnike koji grcaju u velikim problemima i koji su takođe životno ugroženi, pre svega na Kosovu i Metohiji. Naša je dužnost da se o svima brinemo i da nikoga ne ostavljamo na cedilu, koliko god je u našim moćima – poručuje se u saopštenju uz slogan „Nema predaje!“.

Titula za ugrožene

– Ovo mi je najznačajnija titula koju imam sa Zvezdom jer je osvojena u najtežem trenutku za klub. Velika zahvalnost dugujem saigračima i stručnom štabu, ali i našim navijačima. Pobedu posvećujem onima koji su pretrpeli poplave, nadam se da ćemo zajedno izaći iz svega toga – istakao je kapiten Zvezde Nenad Milijaš.

Šarenilo valuta

Tokom akcije sakupljanja novca navijači Crvene zvezde dobrovoljno su dali 3.742.780 dinara, 397 evra, 1.100 mađarskih forinti, 150 makedonskih denara, kao i 110 hrvatskih kuna. Na gomili se našlo i 106 konvertibilnih maraka (BiH), ali i jedan američki dolar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari