Kompanija „Delta“, odnosno njena „Delta fondacija“ izgradiće u Kragujevcu paraolimpijski, odnosno Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, prvi takve vrste u Srbiji, koji će potom pokloniti centru Šumadije. Ugovor o izgradnji Centra juče su potpisali upravnica „Delta fondacije“ Ivana Mišković Karić i zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković.

Lokaciju za izgradnju Centra obezbedila je lokalna samouprava, a u njegovu izgradnju i opremanje biće uloženo oko pola miliona evra. Centar, veličine oko 500 metara kvadratnih, biće izgrađen u blizini Spomen parka Šumarice. Početak izgradnje planiran je na leto, a Centar će na trajno korišćenje gradu Kragujevcu, kako je predviđeno, biti predat u prvom kvartalu naredne godine.

U kragujevačkoj gradskoj upravi kažu da će u ovom, po sadržaju i blizini sportske infrastrukture, jedinstvenom objektu, osobe za fizičkim i senzornim invaliditetom moći će da se bave sportom, rehabilituju, edukuju, odmaraju i druže, a neki će se i zaposliti. Objekat je projektovan sa ciljem da pruži najbolje uslove za rehabilitaciju osoba sa invaliditetom i postane regionalni paraolimpijski centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari