U skladu s nedavno potpisanim koalicionim sporazumom, novu lokalnu vlast u Kladovu činiće odbornici Demokratske stranke i koalicije SPS – PUPS. To je potvrđeno na konstitutivnoj sednici opštinske Skupštine, kada je za predsednika opštine izabran ekonomista Dejan Nikolić, sadašnji narodni poslanik DS, a za potpredsednika njegov stranački kolega Borislav Petrović, privatni preduzetnik iz Korbova.

U skladu s nedavno potpisanim koalicionim sporazumom, novu lokalnu vlast u Kladovu činiće odbornici Demokratske stranke i koalicije SPS – PUPS. To je potvrđeno na konstitutivnoj sednici opštinske Skupštine, kada je za predsednika opštine izabran ekonomista Dejan Nikolić, sadašnji narodni poslanik DS, a za potpredsednika njegov stranački kolega Borislav Petrović, privatni preduzetnik iz Korbova. Predsednik OO SPS Radovan Arežina obavljaće funkciju predsednika kladovske Skupštine opštine, a sekretara Leposava Pitarević, radnica Opštinske uprave. Na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta izabrano je i novo devetočlano Opštinsko veće.
Novi saziv opštinske Skupštine čini 16 odbornika Demokratske stranke, devet odborničkih mandata pripalo je SRS, osam DSS, pet SPS – PUPS, dok GG „Pokret za opštinu Kladovo dr Siniša Popović“ ima dva odbornika .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari