Na jučerašnjoj sednici SO Pirot petoro od devetoro odbornika DS-a, koji su izašli iz vlasti i kojima su aktivirane blanko ostavke, nisu zamenjeni. Zbog toga su četiri odbornika ove stranke napustila sednicu, ali ne i Sreten Savov, kome je takođe aktivirana blanko ostavka.

Na konferenciji za novinare, novi šef Odborničke grupe DS-a u SO Pirot Dragan Popović izjavio je ‘’da je to flagrantno kršenje zakona ‘’, dok je predsednik Administrativne komisije Vladimir Milivojević rekao da sednica ove komisije nije održana zbog nedostatka kvoruma.

– Predsednik SO je u saradnji sa OIK i komisijom povredio zakon o lokalnim izborima. Nama je neprihvatljivo da Izborna komisija nije mogla da se sastane. Iskoristićemo svoje zakonsko pravo i Višem sudu u Pirotu podneti žalbu. Očekujemo da Viši sud u skladu sa zakonom donese odluku i dodeli mandate odbornicima DS-a. Ne znamo zašto od onih koji čine lokalnu vlast postoji strah od novog sastava naše odborničke grupe. Uredno smo podneli blanko ostavke odbornika, a među njima je i ostavka Sretena Savova koji je juče bio na sednici SO, rekao je, pored ostalog, Dragan Popović.

Na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika opštine Vladana Vasića da u dokumentima DS-a ima određenih nedostataka, Popović je rekao da ne zna odakle njemu takva saznanja. Podsećamo da je DS 16. februara donelo odluku da izađe iz opštinske vlasti. Taj čin je podrazumevao i da njeni funkcioneri podnesu ostavke. Sreten Savov, zamenik predsednika SO, to nije učinio, kao ni Boban Nikolić, član Opštinskog veća. Njih je Odbor isključio iz DS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari