Kako saznajemo Gradski odbor DS-a u Požarevcu na svojoj sledećoj sednici doneće odluku da ne podrži reizbor direktora požarevačkih vrtića Dragana Nikolića. Navodno, požarevačke demokrate su nezadovoljne njegovim dosadašnjim radom i rukovođenjem požarevačkim vrtićima, kao i to što mu je krajem prošle godine istekao mandat, i što je pod nejasnim okolnostima raspisao konkurs na kojem je i sam učestvovao.


Predsednik požarevačkih demokrata Žarko Pivac potvrdio je naša saznanja rekavši da po koalicionom sporazumu njima pripada mesto direktora vrtića ali da oni nisu pravili pitanje povodom Nikolićevog postavljenja, iako je član SPS-a.

-MI nismo nikada pravili pitanja da li je direktor neke ustanovae ili preduzeća član naše stranke ili nije. Nama je bilo važno da direktor bude sposoban i stručan i da dobro obavlja posao koji mu je poveren. Na rad direktora vrtića, iako to mesto po kolaicionom sporazumu pripada nama, više puta smo na koalicionim dogovorima iznosili nezadovoljstvo njegovim radom, ali ne i na skupštinskim zasedanjima, od strane SPS-a dobijali smo uveravanja da će direktor koji je njihov član poboljšati rad, to se nije desilo. Direktor je ispoljavao samovolju ne slušajući nikoga. On se rukovodio svojim interisima a ne interisima vrtića na čijem je čelu. Šta više, prilikom početka radova na izgradnji novog vrtića u Burjanu nije se pojavio izjavljivajući da Požarevcu ne treba novi vrtić.Takođe je agitovao da se spreči izgradnja vrtića, za koji je urađena kompletna dokumentacija, u Mesnoj zajednici Čačalica. Kap je prelila čašu kada je raspisao konkurs za prijem direktora vrtića za period u naredne četri godine bez odluke Upravnog odbora. Konkurs je izašao 28. decembra 2011. godine na sajtu Nacionalne službe zapošljavanja iako je popodne toga dana zasedao Upravni odbor vrtića na kojem je trebalo da bude donešene odluka o konkursu. On je antidatirao datum na dan ranije i na taj način omogućio konkurs na kojem je učestvovao. To je falsfikat i kriminal zašta mora da odgovara-rekao je Pivac i poručio da na prvoj narednoj sednic Gradski odbor DS-a zauzeće stav po tom pitanju i doneti odluku da se ne podrži sadšnji direktor vrtića u novom mandatu, bez obzira što to može da poremeti odnose sa koalicionim partnerom iz SPS-a. Pivac je dodao da Upravni odbor vrtića na sednici od 17. januara 2012. godine nije usvojio zapisnik sa predhodne sednice od 28. 12. 2011. zato što je antidatiran na 27.12. 2011, niti je odlučivao o kandidatima za mesto direktora vrtića koji su konkurisali na nezakonito raspisanom konkursu,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari