Demonstranti koji zahtevaju ostavku tajlandskog premijera Samaka Sundaraveja dali su juče reč da će onemogućiti snabdevanje vlade vodom i da će prouzrokovati još problema u saobraćaju koji će ugroziti putnike, pošto na vanrednoj sednici parlamenta nije pronađeno rešenje za političku krizu u Tajlandu.

Demonstranti koji zahtevaju ostavku tajlandskog premijera Samaka Sundaraveja dali su juče reč da će onemogućiti snabdevanje vlade vodom i da će prouzrokovati još problema u saobraćaju koji će ugroziti putnike, pošto na vanrednoj sednici parlamenta nije pronađeno rešenje za političku krizu u Tajlandu. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Samak je otkazao put u Japan, gde je počevši od danas trebalo da bude u trodnevnoj poseti, dok nekoliko hiljada demonstranata već šest dana kampuje u sedištu vlade. Oni su rekli da neće da se povuku dok god premijer ne da ostavku, što on uporno odbija da učini.
„Veoma smo razočarani time što je specijalna sednica parlamenta završena bez novina“, istakao je Somsak Kosaisuk, lider Narodne alijanse za demokratiju koja je organizovala proteste, „Nema nam druge nego da pojačamo pritisak na vladu“. Saveznici antivladinih demonstranata iz radničkih sindikata u službama javnih usluga zapretili su da će izvesnim vladinim prostorijama isključiti struju i vodu, te su se juče sastali da bi razvili ovu strategiju.
Nekoliko stotina službenika Državne železnice Tajlanda nastavilo je štrajk, zbog čega 93 železničke linije nisu juče bile u funkciji, te je saobraćaj između prestonice i severnih i južnih delova zemlje obustavljen, saopštio je portparol Fajrat Rodžaroengam. Takođe, više od 76 teretnih vozova juče nije saobraćalo. Nagoveštaja o tome kada će železnica ponovo početi da radi nije bilo. Osramoćena štrajkom i svojom nesposobnošću da drži situaciju pod kontrolom, uprava železnice koju čini sedam direktora podnela je juče ostavku uz obrazloženje da ne zna kako drugačije da preuzme odgovornost za poteškoće koje su nastale u javnosti zbog štrajka, dodao je portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari