Deo vladika protiv Vučićevog pokušaja stvaranja partijske Crkve

Prijem predsednika Srbije u Patrijaršiji i dalje izaziva burna reagovanja u javnosti

Ostavite komentar


  1. Crkva ne treba uopste da se mesa u politiku, ali da podrzi borbu za svoju zemlju treba i nema potrebe praviti probleme i razdore unutar SPC, besmisleno je..

    1. Politika i SPC treba da budu jedinstveni u očuvanju teritorije Srbije, kao i u prižanja sigurnosti našim građanima na KiM.

    2. Sada su se stvorili uslovi da ode do MUFTIJE. Možda će ga bolje razumeti.

      1. Irinej je postao patrijarh zahvaljujuci Tadicu. Jos me drzi secanje. Pa jos da dodam narodnu poslovicu : sto se grbo rodi vreme ne ispravi.

  2. I pored svega napisanog i izrecenog, ostaje nejasno sta se dogadjalo. Sve ovo me pomalo podseca na monolog Milosa Obrenovica pre nego sto je doziveo mozdani udar, a pogodjen hvalospevima Vuka Karadica o Karadjordju. Taj monolog je zavesio recima: Srbin i istina, to su dve stvari. Ja bih na to dodao, da su srpski politicari ovu misao doveli do savrsenstva. Najbolje je ipak da vidimo zvanicno saopstenje SPC

    1. Najbolje bi bilo da i mi i Danas prestanemo sa komentarima o ponasanju ki mil vucica,jer upravo je poceo NAPAD u Skupstini na Danas predvodjen jednim od podrepasa ki mil vucica-orlicem ili kako se vec zove taj propali radikal a uspesni naprednjak. Ocekuje se napad novinara u pokusaju,vucicevica i blatoida informer i NAJNOVIJI POKUSAJ DRZAVNOG UDARA i slicne gluposti.

  3. Ne razumem upornost Danasa da pali vatru gde je nema“ Razumem da je opozicioni list što je legizimno i u demokratskom društvu normalno, s jedne, i što je raznoglasje, veoma važna stvar.Ali, ne shvatam kao novinar sa stažom profesionalnim od 40 odsto da se izmišljaju stvari , da se pokušava da stvori slika koje nema što je sušrotno novinatskom kodeksu,prpofesionalnom moralu i novinatskoj etici. Vučuća mote gadjati na nekim činjenčnim stvarima,ali razne konstrukcije u vezi sa dofgadjajima u atrijaršiji su nedopustive iz profesiobnalnih razloga. Uostalom, niko nije od učesnika skrivao da je bilo i drugačijih mišljenja,neslaganja,ali to je deo jednog zajedničkopg razgovora iz kojeg treba da proistekne jedinstvo radi KiM. Pozdrav

    1. dragisa, u Severnoj Koreji postoje novine koje pisu kako im vrhovni vodja napise. Danas nije takva novina vec ima hrabre i cestite novinare koji pisu na osnovu cinjenica a ne propaganda biroa SNS-a. Kada prestanes da budes bot jednog dana mozda ce ti se i samo pokazati. Do tada je suvislo da se sa vama bilo sta diskutuje. Da ne pominjem kako vucic i bratija pokusavaju da skuvaju zabu SPC, uz podrsku Irineja. Kada istina dodje na delo radice sudovi.

      1. Poštovani @ borise, zar je Vaš rEčnik toliko „bogat“ da u njemu samo prevladjuje jedna reč – BOT! Svako ko bi bez partijske ostrašćenosti(bilo koje) smisleno pokušao da kaže nešto što Vama( a i Vama sličnima ) što Vam nije po volji – Vi se latite pokušaja da vredjate.Ali to govori o Vama. Novinarstvo je ,poštovani gospodine, činjenica,argument,a ne izmišljanje,spinovanje, širenje mržnje. Novinarstvo je kritika na osnovu konkretnih podataka ,a ne kritizerstvo i pisanija radi pisanije.To je onda tabloidizacija koja se s pravom napada ,pa u tom kontekstu, pominju neke novine. Zar treba da dodjemo dotle da i ovaj list i ovaj portal svrstavamo u tu ružnu i tužnu grupaciju?Ja kažem – ne i zato samo ukazujem na neke stvari.A to što s pljuvanjem govorite o 40 profesionalnih novinatskih godina, Vama na čast, gospodine Borise. Srdačan pozdrav

        1. Ovaj Dragisa mora da je uzjahao , neke partiske jasle , i dobromu ide .

          1. Gospodine Dragisa kako tumacite izjavu predsednika Vucica da su vladike odusevljene sto ce im se on obratiti?

          2. Te „jasle“,poštovani Dragane, je časna novinarska profesija. Četrdeset punih godina .Nikada bi u jednoj stranci,ni partiji. Samo državi Srbiji odan.Toliko za sada, dobronamernom(neću reći drugu reč koja se upotrebljava za ovaj slogan) dovoljno …A Vi nastavite da govorite o „dobrim partijskim jaslama“ …Pozdrav

          3. A i ti bi sine, ako AV dozvoli!?
            Razmisli da nisi i ti bot, samo suprotne strane?

            Zašto bi uopšte nekoga ko ne deli tvoje mišljenje nazivao botom?
            Gde vam je tolerantnost?

        2. Dragi Dragiša, jednog dana će i Dragan J. Vučićević napuniti četrdeset godina novinarskog staža. Da li će ga to učiniti uglednim novinarom i čovekom dostojnim poštovanja? Mislim da neće. Ne znam kako ste toliko ubeđeni da ovo što piše Danas nije istina, kao novinar sa iskustvom trebalo bi da se sećate kako je nekadašnji ministar informisanja Aleksandar Vučić javno pretio novinarima, kako je kasnije kao predsednik zemlje potpirivao hajku na Olivera Ivanovića…Ne vidim zašto je vama neverovatno da takav čovek danas ucenjuje i preti vladikama.

    2. Ocigledno je ,da je pravoslavna dzamahirija (fig. ) u krizi,nakon 25 leta ekspanzije…

    3. Pa Vi nas,dragi dragiša,uputite u svete tajne istine povodom ovoga događaja..Kazete da ovaj cenjeni list „pali vatru gde je nema“ i“da se izmišljaju stvari“ te „da se pokušava da stvori slika koje nema“.Moje poimanje osnovne,zdrave logike mi,na osnovu ovoga sto ste izrekli – „razne konstrukcije u vezi sa dofgadjajima u atrijaršiji“,nameće samo jedno,a to je da Vi znate istinu o ovome sastanku.Podelite je sa nama,molim Vas!I da,da ne zaboravim – „kao novinar sa stažom profesionalnim od 40 odsto“ kapiram da bi trebalo malko više da se pozabavite tastaturom i mogućnostima koje pruža.Hvala unapred na istini koju ćete nam podariti.

      1. Pa u tekstu nema ni jedne činjenica, samo NAGAĐANJA!
        Jel to novinarstvo ili „novinarstvo“?

    4. Kao i svaki bot tako i doticni Dragisa, jos uvek veruje da zivi u normalnom I demokratskom drustvu I drzavi? Za njega je „DANAS“ opozicioni list. Ne druze sa zabludom to je normalno, objektivno i nezavisno glasilo? Koja vas muka goni da se oglasavate na ovom potalu, mada je jasno zbog cega to radite ali na osnovu komentara se namece zakljucak da se radi o instruiranim botovima sa teledirigovanom pamecu cije misljenje kreira naj ogavnija propaganda SNS sekte i politikanskog olosa na celu sa sveznajuceg vrhovnog poglavara?

    5. „Jedinstvo radi KiM“ jasno je napisano u Ustavu Republike Srbije.
      U preambuli Ustava pise da je pokrajina KiM neodeljivi deo Republike Srbije. Mislite da u bilo kojoj iole ozbiljnoj drzavi moze da se pregovara o postovanju ustava doticne drzave? I to jos predsednik drzave da radi? Predsednik koji se na postovanje Ustava zakleo nad tim istim ustavom i Miroslavljevim jevandjeljem?

  4. Obratiti pažnju na izjavu da je na Saboru „nastupila organizovana grupa 4 do 5 vladika“ sa drugačijim stavovima. Uobičajene radikalsko-napredne kvalifikacije neistomišljenika po pravilu počinju sa ‘lopovi-tajkuni-fašisti’. I to bi bili jedini ‘argumenti’, tako da je prodavac šrafova & države otuda verovatno izleteo kao bos po ekserima, u tantalovskim mukama da u zubima zadrži ove bisere svog raskošnog vokabulara. Mogu misliti koliko se pomenuta ‘organizovana grupa’ potresla što im je veber 5 puta ponovio da je došao da daje odgovore. Čak ni crkveni ‘krezovi’ nemaju po 9 ekrana u kabinetima a svakako su bar ponekad pratili skupštinu i znaju da bi normalna zemlja u toj instituciji do sad davala bar 5×5×5 odgovora na temu Kosova, umesto što se tamo neiživljeni gađaju cipelama i čitaju indeks jednog pogubljenog narcisa koji je stigao da nos turi i u Sabor, ne bi li se pokušao oprati od svih uništavanja koja čini, uradio je, ili mu je pritegnut lanac oko guše da ih mora dovršiti. Još na kraju isturi ovog kukavnog posilnog koga kao da je poplava izbacila, da ispaljuje zaključke o razgovoru koji „nije bio lak, ali je bio koristan“, iz čega smo saznali šuplje-prazno-ništa, osim da je ‘zevs’ pr***o u čabar. Dakle, događalo se ‘kad ja tamo, a ono – međutim’. Da se desilo bilo šta od onoga što je poglavica očekivao, istog trena po izlasku otuda uzjahao bi sve televizije i ne bi ga mogli skinuti sa mikrofona. Ovako je isturio tevabiju da po medijima tumači ‘istorijski’ sastanak na kome ga je, po svemu sudeći, ono njegovo ‘sikter’ kao bumerang zviznulo posred nosa. Dobro je da se tumač događanja nije pojavio u jeleku sa šajkačom, i tikvom provereno domaće vode zadenutom za pojas.

    1. Postovani Neregistrovani bravo ! Komentar je ozbiljan al me nasmeja do suza. Samo jos da dodam : Dok je AV cekao u „Crvenom salonu“ vladike su prizivale Svetog Duha u salon se usunjao i Mile od Laktasa , tako da umesto Svetog Duha pojavi im se“ Dodo“ pa tako ona petorica vladika ostadose bez teksta. Hahahaha

  5. kako ovi nazadnjaci sve, ama bas sve razarauju u srbiji , u srpskom narodu i drustvu!

  6. Nečije prisustvo su shvatili kao pritisak na crkvu umesto poštovanje prema istoj?

    1. Evo zamisli da ti imas privatnu firmu, a da sam ja gradonacelnik Kragujevca npr. Ako ja dodjem na sastanak tvojih šefova u tvojoj privatnoj firmi kako bi se osećao? Da li bi osećao da ja poštujem tvoju firmu pa sam upao tamo gde mi nije mesto? U sekularnoj državi nema sta predsednik da traži na saboru bilo koje verske zajednice.

      1. Interesantno poredjenje crkve sa firmom. Ko zna, mozda je kod nas ,mesanje’ politike u ,crkvene poslove’ posledica mesanja crkve u politicke poslove. Mislim da Srbiji nije potrebna partijska crkva. Mislim da se moze tolerisati postojanje partija koje se samoproglasavaju crkvenim poput nekadasnje Svetosavske, DSS, Dveri, Trece Srbija ako ih sama crkva tolerise i odobrava takvo predstavljanje pa neka svako za sebe proceni da li je to politikanstvo, da li je to crkvena partija. Da li je umesno da neki crkveni velikodostojnici bacaju anateme jer imaju drugacije misljenje od nekih politicara? Da li je to ulazak crkve u politiku? Zasto se onda sablaznjavati kada politika udje u crkvu? Politicari bi trebalo da sprovode politiku za koju su im glasaci dali mandat a ako crkva u toj politici prepoznaje nesto sto je se tice, onda bi crkva trebalo da trazi prijem kod Premijera, Predsednika, zdravstvenih radnika koji bi mogli da podsete da je prva vakcinacija medju Srbljima bila sprovedena jos pocetkom XIX veka upravo pod pokroviteljstvom Mitropolita Stratimirovica.

      2. A mozda je otisao,tj upao na sabor kao vernik ? Veruje u sudbinu ? Al sta ce tamo Mile Dodik ? Pa on ne veruje ni u sta .Cim peva :“ Ne moze nam niko nista, jaci smo od sudbine“ Hahahaha

    2. A gde je „necije prisustvo“ u narodnoj skupstini Srbije? Jel glasanje na zvonce postovanje izborne volje gradjana Srbije? Kada vas menadzeri smene nauce da kada komentarisete na Danas-u morati imati vise od jedne vijuge u mozgu mozda i da pricamo. Do tada, ukusan sendvic dok ne pocnu sudovi da rade.

    3. Ovom Bezbozniku nista nije sveto pa ni crkva Hrista Boga? Za sedam godina nije uspeo jedino SPC da podjarmi i uzurpira? Mada sa psihickim haosom i konvulzijama u glavi sigurno mu je i to u planu? Pokusao je preko Patrijarha ali covek koji nije dostojan Svetosavskog trona nije uspeo jer SPC necini samo Irinej? Nedopusta GOSPOD da sotona uplivise u nasu crkvu?

  7. Vođa nije uspeo da od SPC da stvori partijsku crkvu. Uspeo je da od dela vladika oformi Resorni odbor SNS za verska i narodna pitanja na čelu sa Miroslavom Gavrilovi’em.

    1. Valjda AV AV smatra da, ako daje NASE pare crkvi, moze njome i da komanduje, zapoveda, naredjuje i zahteva aminovanje za sve nebuloze koje cini.

  8. Pa Irinej se petlja u sve ,treba ga ako moze smeniti i poslati u Pecku patrijarsiju, tamo mu je mesto.

  9. Imamo jos jednu situaciju tipa rekla-kazala u kojoj se najvece stetocine najvise oglasavaju.

    1. I ruska crkva je bila partijska, a ruski partrijarh je bio uticajan agent KGB-a! Ista priča se danas ponavlja u Srbiji, ali za Rusijom i Zapadom kasnimo više od pola veka. Blago nama sa žutima i nazadnjacima!

  10. Detalje (još) ne znamo, ali ukratko opisano, i ponašanje Vučića, koji vrlo neobično za njega – ćuti(!) i ponašanje Selakovića, koji sasvim uobičajeno za njega – priča besmislice, jasno pokazuju da taj sastanak uopšte nije potekaoi po planu i da se tamo Vučić proveo kao bos po trnju!

  11. Njegov bezobrazni, bezočni i naivni pokušaj manipulacije: Ova vlada je dala najviše novca…. sve govori o njegovim namjerama, metodama i mišljenju o narodu. Strašno! Ovako nešto je radio samo Josif Visarionovič Džugašvili i nije realno da se danas ponavlja u Srbiji. Ajde, da smo zakavkaska republika, pa da očekuješ, ali… Nevjerovatno. Naša očekivanja od EU su jadna, nerealna i gubitnička. Njih zadovoljava svaki predsjednik koji se ponaša kao pastir nad ovcama. Ako izvršava aporte i plaća dugove odlično. Ionako oni ne žive u Srbiji (parafraza Čerčila).

  12. Po selakovicu, Aleksandar Vucic brine o vladikama kao o opljackanim penzionerima. A tek kad im nametne porez!

  13. Da je pitao šefa znao bi tačno da je 1579 vladika i 8 patrijarha SPC skandiralo predsedniku a samo 4,38 vladika je bilo delimično uzdržano. To su tačni podaci njegovog šefa, isto kao što su tačni i za broj ljudi na njegovoj budućnosti i na protestima 1 od 5 miliona

  14. Volim sto je AV bio u patrijarsiji . Prvo ne shvatam nerazumne komentare i ne znanje. Dali znate da se Udbin centar renovira i kreci i normalno je da UDBA ima sastanke jel se radi o bezbednosti vrha drzave .i usaglasavanje stavova vrha UDBE . Oni znaju da neprijatelj ne miruje i peta kolona rovari i trazi slobode nezavisno sudstvo . Zlonamerni komentari da je predsednik sedeo izmedju Kacavende i Pahomija nije tacna .

    1. Milutin car !!!!!!!!! haha Svaka cast…..Udbin centar se renovira i kreci hahahah

  15. Naravno da je opet hajka na Vučića kada je poseta Đilasovog čoveka dan pre toga jasno pokazala da ima popova koji se aktivno bave politikom umesto da rade svoj posao

  16. Volim sto je AV bio u patrijarsiji . Prvo ne shvatam nerazumne komentare i ne znanje. Dali znate da se Udbin centar renovira i kreci i normalno je da UDBA ima sastanke jel se radi o bezbednosti vrha drzave .i usaglasavanje stavova vrha UDBE . Oni znaju da neprijatelj ne miruje i peta kolona rovari i trazi slobode nezavisno sudstvo . Zlonamerni komentari da je predsednik sedeo izmedju Kacavende i Pahomija nije tacna .

  17. Tako je i Hitlker koji je bio neznabožac u sklopu svoje nacionalsocijalističke populističke politike išao ruku pod ruku sa visokim predstavnicima crkve. Taj isti šablon prati i AV a uveo ga je Koštunica. Ovo je znak da AV sprema totalitaristički drćavni udar. Da vidim te Srbe junake koji će to sprečiti. Nažalost u srpskoj opoziciji su sve same prodane duše i članovi istog kluba korumpiranih i istrošenih politikanata, a novim i svežim snagama je pristup onemogućen..

  18. Ipak nemože se dalje ovako.Da Selaković zbog koga je kada je došao za Ministra Pravde mesecima advokati nisu radili- ukočili sve sudovi,štete napravljene neprocenjive i ostao u vlasti i sada daje izjavu ,,Oragnizovana grupa Vladika,,- strašno koliko su ti političari nadojeni vlašću,puni svoje pameti, ništa ,niti čuju,niti hoće druge da čuju,a pričaju o demokratiji.E to tu je i Dodik koji je ,svi videli, čuli, londro po mitinzima Srbije i ubedjivao narod Srbije da glasa za Tadića,a sada i u Crkvu došo sa drugom pričom.Oni neshvaćaju da polupismeni to sve vide i da ih mole da se okanu ovakvih poslova i da vide da ljudi u Srbiji prodaju nekretnine da bi preživeli,da nedaj bože se neko razboli da vide koliko košta jedna operacija i sl.Da nema dečijih obdaništa u Opštinama i da se tu plaćaju reketi da bi dete upisao u obdanište od 400 eur pa nadalje.Jer može ovo neko da pobije

  19. U cvelom svetu,a neka me razuvere da nije tako i kod nas.,,Kome Vlast leži u jednom džepu,ni drugi mu nije prazan,,Pa ni Tito nije uveravao crkvu u svoju ideologiju.Crkva je uvek bila i ostala van politike i države.Niti se pitala kada je neko dolazio na vlast,niti je nekog posebno protežirala.Crkva je Naša i ona je Crkva svih onih koji su na vlasti i onih koji nisu na vlasti.Crkva je bila i ostala narodna.Iza Crkve nikakve državničke odluke se nemogu donositi.Patrijarh je napravio grešku.Odluka Sabora,je Odluka Sabora i ona se prosledjuje u cilju zaštite Crkve i vere tog naroda na način kako je Ustavom i drugim Zakonskim aktima predvidjeno .I na Saboru nema šta da traži ni Vladajuća niti Opozicione stranke.Crkva je samostalna i sama donosi svoje odluke u okviru svoje nadležnosti.Ovo je skandal,da političari udju u Crkvu.Kriv je Patrijarh.Strašno.Uz sva poštovanja i uvažavanja gos Dodika,koji je promašio sve i ulicu i broj,da je pravi političar,nebi ni došao na Sabor i na grešku Patrijarha,jer šta će tu,kada je sada na funkciji Predsednika Srba,Hrvata,Mislimana,predsednik države,a ne Predsednik Republike Srpske.Ovo je za neverovati,da se našim iskusnim političarima ovakve stvari dešavaju i da Patrijarh ,,naseda,, na politiku,umesto da se bavi problemima Crkve.Da ga intersuje šta je sa njegovim vernicima i u okviru Pravoslavlja,preko Onog najačeg Sabora traži zaštitu svojih vernika,a ne da vodi brigu o nazivu opštine,teritorije i sl.O teritoriji ,njenom vlasništvu,imenu itd vodi brigu Država.Ovu grešku neće priznati i vitlaće ko zna kojim putevima pisce ovakvog razmišljanja

  20. Cim se za ovu temu,a po saznanju vaseg lista da je bilo disonantnih tonova,vise puta u medije istura Selakovic ,umesto onoga sto voli da se danonocno obraca,znaci da je tu bilo cupavo i da se nesto gadno prikriva.
    Nadajmo se da ce se vasi izvori u zdravlju i dalje javljati .

  21. List Danas nije List Opozicionara.Nije to List koji želi da dodje na Vlast.Nije to List koji sve Odluke Vladajuće stranke nepriznaje,i iste smatra promašenim.List Danas je list Otvorenog Dijaloga,koji je omogućio da i drugi kažu svoje mišljenje,pa makar ono bilo i pogrešno.Ne može gos mladi,Selaković da tako se odnosi prema jednom Listu,jer nije to List radnika Lista Danas,To je List gradjana Srbije,koji ga čitaju,prate i daju svoje komentare.Pa šta uzeli su nam pare,do prosijačkog štapa doveli i sada gladni nesmemo ni da kažemo da smo gladni,jer to hoće gos.Selaković.
    Onda neka donesu Zakon da nesmemo da se žalimo i da nesmemo da vidimo stvarnost svojim okom i svjoim ušima.Da ćutanjem sve odobravamo.Neka nam uzmu i dušu.Ostao nam je Bog i Crkva da nam kao grešnicima sve oprosti,ali ne vredi,hoće i Crkvu

  22. Što bih voleo da postoji snimak celog sastanka,pa da ga neko objavi,da svi vide i čuju…
    Ja ne mislim da SPC ima šta da krije od nas.Ako ima,onda bolje da je nema.
    Ali,sa predsednikom je sasvim druga situacija.
    E,poveo i Mileta…da ih bude više,valjda.Ili ne zna gde je patrijaršija,a Mile zna…

  23. Uzas je sta Vucic radi . Sa svojim bosanskim priveskom i crvenim popom Bulovicem ce razoriti sve sto mu je na putu njegovog sizofrenog uma. Sve ovo nece imati lep kraj,ali po Vucica pisto je van svake kontrole.

    1. 100% u pravu, smeska mu se tesko lecenje, lobotomija, elektrosokovi, pilule za lilule, a ovom drugom mardelja i to dugotrajna i teska.

  24. juče nas napusti velik čovek
    upoznajte se sa njegovim rečima da bi bar saznali kakve su nakaze na čelu
    ove tkzv. države:
    Pop Milorad Vukojičić, koji je ubio Janketićevu majku, nadimak Maca dobio je jer je macolom razvaljivao glave ljudima kako bi sačuvao municiju za borbu protiv partizana. Tog popa SPC je 2005. godine proglasi za sveca.
    Miša Janketić na vest da je Srpska pravoslavna crkva 2005. proglasila za sveca popa Milorada Vukojičića, četničkog zločinca iz Pljevalja, ubicu Mišine majke Milice i velikog broja Bosnjaka iz Pljevalja, izjavio je sledeće:

    “To što je učinila Srpska pravoslavna crkva je toliko amoralan čin da neću da učestvujem u čitavoj ovoj stvari čak ni kao protivnik.”

  25. Koliko ja razumem vi iz Danas i dalje ne znate ništa o čemu je tamo bilo razgovora, samo nagadjate, a to i nije novinarstvo.

    1. Treba narednih dana i narednih nedelja pratiti kakve će sve afere, stare, zataškane i nove, iz vrha SPC jedna po jedna, dirigovano isplivavati u javnost, a o čemu podatke ima državna obaveštajna služba. I biće potpuno jasno šta se zaista dogodilo na Svetom arhijerejskom saboru tokom Vučićevog gostovanja.
      Ovo što Danas piše nije puko nagadjanje, već zaštita izvora iz vrha SPC. Za one koji poznaju dešavanja unutar vrha SPC, sve je jasno.
      Zanimljivo je takodje da se glavni portparol SPC vladika bački nije još oglasio da demantuje Danas, a ranije je demantije medijima pisao u roku od nekolčiko sati od momenta kad bi neistinite informacije ili poluistine bile objavljivane. A sada ni glas da pusti, a prodjoše dva dana, u kojima se objavljuju tekstovi o tom događaju. Zanimljivo! Iako je vladika, ipak je i monah i nepojmljivo je da ne govori i zastupa istinu. Valjda zato i ćuti, nikog ne štiti jer ne može da to čini lažima.

  26. Izgleda da je Mladjan Djordjevic, kum, imao veliko uporiste medju popovima kad se oko sastanka sa predsednikom digla tolika prasina. A kako i ne bi kad je sa druge strane, putem bezbednosnih struktura dosao do supruge Medvedeva koja rukovodi humanitarnim radom u ruskoj crkvi. I jakim fondovima u vezi sa tim. Takvim da se Mladja vozika gliserom po jezeru i provodi hedonisticki sa Sestakovim, ruskim popom zaduzenim za te fondove. I sada mi ostali treba da kao ucestvujemo u nekoj podrsci Djilasovom kumu oko crkveno-svetovnih pitanja i fondova? Aha.

  27. Suština je u dobrom, pravom naslovu teksta: partijska crkva! pokupšava vuzčić, posle partijske dtržave, partijske vojske, partijske policije, da stvori i pasrtijsku crkvu, A sledeći korak je da postane patrijarh te partijske crkve. Nema navoda,! On, koliko se bolesnim pokazao, zaista želi da bude i patrijarh.i veruje da to može! Naravno, prvi u istoriji…ludila, koje je on legalizovao kao državnu politiku.
    Zaključak: bolesni predsednik, bolesna, uništena država, upropšašćena crkva i narod potpuno opljačkan i u rasulu.

  28. Pop griješnika za grijehove pita,da ga djavo prevlastio nije,još ne vidje da se pop djavolu ispoveda.

  29. Dok imate Vučića za predsednika a Selakovića za njegovog potparola, budite sigurni da vam nikada ništa neće biti jasno. Jar kad neko ko je došao na sednicu nekog crkvenog organa pet puta ponovi da on od toga organa ništa ne traži, šta drugo da se pitate nego zašto je onda uopšte došao. Odnosno, ako mu od crkve ništa ne treba zašto bi mu onda trebala i sama crkva. Međutim, u laži su kratke noge. Po tome koliko se hvale malim brojem kurtoaznih pohvala vrlo dobro se vidi šta su oni od crkve očekivali, a po tome koliko kriju pokude – šta su dobili. Koji to gost domaćunu inače po pet puta ponavlja da on ništa od njega ne traži, a koji protparol tu bruku još i prepričava!? I kakve su to sad tajanstvene kumanovske i briselske klauzule i ko je tu tužilac a ko advokat? Dok je Kosovo pod preotektoratom, niko na njemu nije suveren. Pod protektoratom je prema tome sve, pa i faktička vlast Albanaca. A Vučić, ako baš toliko želi ulogu Vuka Brankovića, treba da zna da Vuk i Vučić nije isto.

  30. Ово је страшно. У 21.веку у сред Европе, политичар покушава да контролише цркву… Страшно где смо…

  31. Tendencija nekih medija da sire lazi?!?Ooooo moj boze,i to kaze SNS-ovac!Svedocices ti Seljakovicu i te kako ces svedociti.

  32. Ako su se javno deklarisali, vec su „bivsi“, uskoro Patrijarh Zlatousti Pinokio i ArihiEpiskop Dodik ce sve odlucivati.

  33. Novinarka Tasić demonstrira profesionalizam koji sluzi iskljucivo javnosti. Kapa dole Jelena

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.