Meč između Čukaričkog i Partizana sa punim pravom označen je kao najzanimljiviji u 20. kolu Jelen Superlige. Trenutnog lidera domaćeg prvenstva u nedelju očekuje veoma teško gostovanje na Banovom brdu, timu koji bi u skorijoj budućnosti mogao da izraste u ravnopravnog takmaca Partizanu i Zvezdi, neopterećen finansijskim problemima, za razliku od večitih rivala. U istoj rundi, samo dan ranije, u subotu, crveno-beli dočekuju uvek nezgodni Napredak.

Čukarički je u poslednja dva kola uzeo isto toliko bodova, što je umanjilo šampionsku euforiju na Banovom brdu, mada Matić i saigrači i dalje smatraju da u kvalitativnom smislu ne zaostaju za Partizanom.

Mislim da Partizan ima svoje adute u tom meču i uz poštovanje Čukaričkog može da odigra kvalitetnu takmičarsku utakmicu i postigne dobar rezultat. Kvalitet igre zavisi od raspoloženja igrača i protivnika, ali borbenost ne sme da izostane – istakao je Marko Nikolić, trener Partizana, uoči duela sa timom protiv kojeg bi lako mogao da se sastane i u finalu domaćeg kupa.

Zvezda je u seriji od tri pobede, pri čemu je dala devet golova. Napredak je bolji tim nego što to pozicija na tabeli pokazuje.

– Naša orijentacija je napadačka, nećemo menjati ono što daje rezultat i pokušaćemo da što pre rešimo pitanje pobednika. Oni imaju sjajne pojedince, pet-šest igrača koji su duže na okupu i mogu da naprave problem svakom timu. Posebnu pažnju moramo da obratimo na Trujića i Ibrahimu – podvukao je Nenad Lalatović, trener Crvene zvezde.

Zvezda prodisala

Zoran Stojadinović, bivši sportski direktor Crvene zvezde i poznati fudbalski menadžer, nakon razgovora sa Zvezdanom Terzićem odlučio je da povuče menice u iznosu od 370.000 evra i da potpiše novi ugovor o reprogramiranju duga na godinu dana. Menice su povukli i Nikola Maksimović (70.000 evra) i Luka Milivojević (100.000 evra), pristavši na nove rokove prilikom otplate duga. Zvezda pregovara i sa ostalim poveriocima u vezi sa prolongiranjem dugova, kako bi do 31. marta stekla uslove za evrolicencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari