– Mada imaju posla s ekipom bez takmičarskih briga, jer Metalac ne može ni u niži rang ni u Evropu, u Partizanu su se za duel s superligaškim debitantom iz Gornjeg Milanovca naoštrili kao da im u goste dolazi Crvena zvezda, kojoj od prošlog kola beže jedan korak u trci za titulu.


– Nije fraza, za nas je svaka utakmica do kraja prvenstva važna koliko i direktan okršaj za večitim rivalom. Komšije su nas častile „poklonom“, koji ne smemo ispustiti iz ruku. Uvek želimo pobedu, ali sada još više, pošto nam ova tri boda i 12 u četiri kola posle meča s Metalcem mogu doneti titulu – jasan je prvi golman crno-belih Mladen Božović, samo tri puta matiran u dosadašnjih 10 prolećenih krugova, pred duel s timom koji je prvi uzeo Zvezdi bodove u drugom delu sezone.

Otpevali su crnogorski čuvar mreže i saigrači navijačku pesmu „titula…slaviće se titula“ pošto im je, na povratku s dobijenog meča u Kruševcu, javljeno da je Javor zbacio crveno-bele s trona, ali niko od njih ne usuđuje se da pomisli, a kamoli izgovori, da je završena, uzbudljiva i dramatična borba s najljućim protivnikom, od septembra do srede liderom prvenstva.

– Ništa još nije gotovo, šta više ubeđen sam da nije kraj rezultatskim iznenađenjima. I nas i njih čekaju još dva teška gostovanja, da ne pominjem međusobni duel. Neće biti ništa lakše ni protiv ekipa iz zone ispadanja. Sve je moguće, mada verujem da će Partizan imati snage i pameti u toj neizvesnoj trci. Toliko čekani preokret na vrhu tabele raširio nam je „krila“, ali nismo poleteli. Pre bih rekao da smo za nijansu olabavili psihološki pritisak, koji smo sve ovo vreme trpeli, a naročito posle remija s Jagodinom i Kup poraza od Vojvodine u nekoliko dana, tj. da su sada crveno-beli pod većom tenzijom. Partizan od početka prvenstva čeka ovaj trenutak, a Zvezda verovatno nije računala na njega – smatra poslednji čovek Partizanove odbrane, koja bi mogla opet da bude slabija za kapitena Mladena Krstajića, jer je iskusni štoper zbog problema sa zadnjom ložom zamenjen u susretu sa Napretkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari