Sužava se polako krug kandidata za trofej u Ligi Evrope. U opticaju je ostalo 16 klubova, žrebom svrstanih u vrlo zanimljive parove osmine finala manje jakog, atraktivnog i isplativog, ali sve boljeg, UEFA takmičenja.

Najviše ih je iz Italije (pet), koja će biti poprište jednog od dva velika derbija. U Firenci će večeras jedni na druge udariti domaća Fiorentina i Roma, timovi iz gornjeg dela Serije A i veliki rivali u nacionalnim okvirima. Šanse za prolaz su im jednake kao i skor u ovosezonskim duelima u prvenstvu. Prestonička „vučica“, predvođena fudbalskim bogom sa Apenina Frančeskom Totijem, fenomenalnim srpskim reprezentativcem Ademom Ljajićem i sjajnim napadačem Žervinjom iz Obale Slonovače slavio je na „Olimpiku“ (2:0), a naš defanzivac Nenad Tomović, u vezi efikasni Egipćanin Mohamed Salah, centarforski tandem Mario Gomez – Khuma Babakar i ostali identičnim rezultatom na „Artemio Frenkiju“. Kiksevi obe ekipe u prošlom kolu Serije A samo pojačavaju motiv za večerašnjim uspehom.

Španija je spala na samo dva predstavnika i to kakva, osvajača prošle LE Sevilju i nedavnog Realovog primeraškog „dželata“ Viljareal, koji u prvenstvu zaostaje jedan bod za novim evropskim rivalom i nije bez šansi u borbi za izlazak u Ligu šampiona sledeće sezone. „Žuta podmornica“, srpskog beka Antonija Rukavine, važi za nezgodnog domaćina, a Sevilja za sastav promenljivog učinka na strani, što garantuje veliku borbu za prednost pred revanš sledećeg četvrtka.

Prvi Bajernov pratilac u Bundesligi, Volfsburg, čeka posrnuli Inter, nekadašnjeg vođe „orlova“ Nemanje Vidića i našeg povremenog reprezentativca Zdravka Kuzmanovića, bivši pobednik LE Zenit ugostiće Torino, Everton ekipu Dinama iz Kijeva, favorizovani Napoli dočekuje moskovski Dinamo, a ukrajinski Dnjepr slavni Ajaks. Potencijalni učesnik završnice iz drugog plana, turski Bešiktaš, posle velikog Liverpula pokušaće da izbaci i slabiji Briž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari