Deset miliona za ambulantu 1

inistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar obišao je u nedelju Dom zdravlja u Velikom Gradištu i ambulantu u Srednjevu. Lončar je tom prilikom naveo da se krečenje prostorija i adaptacija mokrih čvorova u Domu zdravlja u Velikom Gradištu, za koji je Vlada Srbije izdvojila tri miliona dinara, privodi kraju. On je najavio i nabavku novog sanitetskog vozila za tu zdravstvenu ustanovu.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Urađena su kupatila, okrečene ordinacije i čekaonice. tako da je 90 odsto posla već završeno. Na ovome nećemo stati. Nastavićemo i dalje, nabaviti jedno sanitetsko vozilo, jer ovo je kraj gde od maja počinje turistička sezona, rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je sa direktorom Doma zdravlja u Velikom Gradištu LJiljanom Stevanović i predsednikom opštine Draganom Milićem obišao i ambulantu u izgradnji u Srednjevu. U obilasku zdravstveni objekata učestvovao je i Veroljub Arsić, potpredsednik Skupštine Srbije.

– Za ovaj objekat potpuno je zatvorena finansijska konstrukcija i od potrebnih 10 miliona dinara za završetak radova, opština se obavezala da će dati osam miliona, a Ministarstvo zdravlja preostala dva miliona dinara. Objekat bi trebalo da bude gotov do kraja godine, a dogovorili smo se da se zaposli i jedan pedijatar u ambulanti jer u ovom kraju ima dosta dece – istakao je Lončar.

Ministar zdravlja je pozvao meštane Srednjeva da se odazovu preventivnim pregledima koji su planirani u tom mestu.

Lončar se osvrnuo i na to da je Veliko Gradište jedan od najvećih turističkih potencijala u Srbiji i da od maja meseca pa gotovo do novembra, za sada, iako je u planu proširenje turističke ponude i na zimski period, pa je samim tim neophodna i odgovarajuća zdravstvena zaštita.

Na pitanje novinara šta ministarstvo kaže o završetku zgrade Opšte bolnice u Požarevcu, ministar je odgovorio da će ona biti završena, a što se tiče akcije „Produži život“, Lončar je naglasio da je u urgentnom centru KSC urađena je još jedna transplantacija jetre. – Pacijent se oseća dobro i planirano je već u utorak da ide kući. Ovaj pacijent na transplantaciju čekao je više godina, da su sada svi parametri dobri – da ustaje, šeta i da ga polako pripremaju za otpust.

Zahvaljujem roditeljima preminulog pacijenta koji su dali saglasnost za donorstvo tako da su osim transplantacije jetre, urađene i dve transplantacije bubrega, rekao je ministar Lončar i dodao: „Ovim putem apelujem na sve da imaju na umu koliko se pomaže i šta se dobija donorstvom. Mislim da treba da budemo odgovorni i pomognemo drugima kojima je to jedini lek“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari