Nastavljajući aktivnosti koje su tokom prošle godine preduzimane za sprečavanje nedozvoljene trgovine sekundarnog bakra, legura bakra i ostalih metala, Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta Odeljenja kriminalističke policije PU Bor je u prvom kvartalu 2014. za nedozvoljenu trgovinu ovim sirovinama, čija vrednost prelazi 8,5 miliona dinara, podneo nadležnom tužilaštvu 19 krivičnih prijava.

Aktivnosti na otkrivanju ovih dela i izvršilaca traju od aprila meseca 2013, kada je za osam meseci podneto 90 krivičnih prijava, gde je vrednost prodatih sirovina iznosila 85 miliona dinara. Kada su u pitanju zloupotrebe ovlašćenja u privredi, odnosno podizanja „Start ap“ kredita Fonda za razvoj Republike Srbije, u prva tri meseca ove godine podneto je nadležnom tužilaštvu deset krivičnih prijava kojima je obuhvaćeno deset lica, a iznos kojim je Fond za razvoj Republike Srbije oštećen je blizu 19,5 miliona dinara. Samo tokom 2013. godine Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta podneo je 33 krivične prijave protiv lica koja su Fond za razvoj oštetila za iznos koji prelazi 55 miliona dinara, navodi portparolka PU Bor Anica Đurić u saopštenju .

Borski policajci iz Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta samo su tokom prošlog meseca za krivična dela imovinskog karaktera protiv 15 lica, od kojih je pet maloletnih lica, podneli nadležnim tužilaštvima 28 krivičnih prijava. Kako objašnjava portparolka PU Bor Anica Đurić, u pitanju je serija krivičnih dela teških krađa koje su izvršene u proteklih nekoliko meseci, a gde su meta napada bili trgovinski lokali, advokatske kancelarije, kao i objekti javnih preduzeća i ustanova. Na taj način su, između ostalog, rasvetljena i krivična dela koja su izvršena na štetu Istorijskog arhiva Negotin, OŠ „Sveti Sava“, SOŠO „Vidovdan“, predškolske ustanove „Crvenkapa“ i službe za katastar nepokretnosti u Boru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari