Deseti protest "Zrenjanin protiv nasilja" biće održan u petak 1Foto: M-P. / Danas

Deseti, jubilarni, protest „Zrenjanin protiv nasilja“ u organizaciji građana, udruženja građana i opozicionih stranaka biće održan u petak, 21. jula u ovom gradu.

Skup građana zakazan je u 19 časova u Maloj Americi, kod gradskog jezera, u Parku poljubaca.

Na protestu će govoriti Miljan Vuković, glumac; Jovan Tamburić, penzioner; Dragana Popović, operska pevačica; Hanibal Kovač, novinar i Sara el Sarag, advokatica.

„Zrenjanin je prethodnih meseci pokazao da je bio i ostao centar građanske svesti, koja je preduslov stvaranja modernog i demokratskog društva“, poručili su iz inicijative Zrenjanin protiv nasilja.

Prošle nedelje građanima se protestu u Zrenjaninu obratila Jelena Mihajlović iz Pećinaca, čija ćerkica nije upisana u vrtić.

Ona je pozvala Zrenjanince da 31. avgusta dođu u Pećince na protest protiv nasilja koji organizuje Novi optimizam i rekla da protesti ne smeju stati, dok zlo ne ode.

„Sad moramo da menjamo Srbiju, da bi našoj deci bilo bolje. Oni moraju da odu, zajedno sa svih svojih 14.000 botova. I svako da uzme metlu u svom dvorištu i da ih počiti. Uzeli su nam vodu, vazduh, nive, pravo da mislimo. Sve im je bilo malo, pa su i hteli našu decu. E, pa ne damo našu decu“, poručila je Jelena Mihajlović prošlog petka, na prottsu u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari