Čak i u strogom karantinu beogradskog SC Kovilovo, bez poseta nepozvanih gostiju i s minimalno kontakta sa medijima, najbolji srpski fudbaleri osećaju atmosferu koja već nedeljama prati odbrojavanje do najvažnijeg susreta finiša kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. u Sedmoj grupi, sa reprezentacijom Francuske naredne srede u Beogradu.

Defanzivci Aleksandar Luković i i Branislav Ivanović uživaju u, možda čak prenaglašenoj, pažnji javnosti i interesovanju navijača, ali insistiraju na miru u ekipi i glavi svakog od dvadeset dvojice pulena selektora Radomira Antića, koliko ih je ostalo posle odlaska nedovoljno oporavljenog trećeg golmana Željka Brkića.

– Znamo šta se dešava van trening kampa, raduje nas podrška našeg naroda, ali moramo ostati skoncentrisani i mirni. Potrebno je na pravi način pripremiti se za veliku utakmicu, pošto takve najčešće odlučuju detalji – Čelsijev štoper Ivanović traži zaklon od euforije koja je zahvatila našu zemlju pred gostovanje jedne od najjačih selekcija na planeti, tvrdeći da bi rezultatsko moranje i pritisak mogli imati negativne posledice po ambijent u „orlovskom gnezdu“.

Strelac jedinog pogotka Srbije u prošlogodišnjem pariskom porazu od istog protivnika (1:2) pričao je sa klupskim saigračem Anjelkom o dolazećem revanšu i jednog od strelaca za „trikolore“ u tom meču pokušao zastrašiti ambijentom na krcatom Zvezdinom stadionu.

– Razgovarao sam sa Nikolasom i predočio mu atmosferu koja na Marakani čeka Francusku. Ne znam koliko će taj ambijent uticati na našeg protivnika, jer se radi o velikoj ekipi koja svaki meč igra na vrhunskom nivou i ne pravi razliku između gostovanja i domaćinstava, ali zato će nama biti ogroman motiv. Navijači su nam bili i ostali naš 12. igrač – računa na maksimalnu podršku s tribina Ivanović, već duže vreme standardan na desnom boku zadnje linije srpskog A tima.

Luković, levi bek Udinezea kojeg selektor Antić više koristi na poziciji centralnog defanzivca, ne misli da bi „orlovi“ trebalo da zaigraju na kartu umora Riberija i društva od duela sa Rumunijom, ove subote na Sent Deniju.

– Sve su to vrhunski fudbaleri, navikli da u svojim klubovima igraju u ritmu sreda – subota, ne očekujem da umorni dođu u Beograd. Generalno, ne bi se trebalo njima više baviti nego nama. Ne smemo ih preceniti, ali ni potceniti – smatra eks Zvezdin fudbaler, koji kao ni bivši igrač OFK Beograda ne pravi pitanje oko mesta u timu, samo da obuče dres i istrči na teren 9. septembra.

 

Trening u Čelarevu

Kapiten Stanković i saigrači današnji trening odradiće na igralištu nižerazredne ekipe ČSK iz Čelareva, čiji sponzor iz pomenutog mesta – čuveni proizvođač piva Karslberg Srbija – novčano pomaže i Fudbalski savez Srbije, odnosno našu reprezentaciju. Posle je planirana poseta ovoj uglednoj kompaniji.

Dijara traži strpljenje navijača

Dok naši reprezentativci prave taktiku za sredu, Franzuci gledaju kako da ove subote, kod kuće, pobede Rumuniju i u Beograd dođu sa samo dva boda minusa u odnosu na Srbiju.

– Sada su nam više nego ikada potrebni podrška i ljubav navijača. Veoma je bolno kada vam vaša publika zviždi, teško je igrati u takvim okolnostima. Bilo bi dobro da su do sada iskalili bes. U subotu bi trebalo da budu malo strpljiviji – moli Alu Dijara, vezista Bordoa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari