Advokat Jovan Mitrović iz Vlasotinca podneo je krivičnu prijavu protiv četvorice lekara Opšte bolnice u Leskovcu zbog sumnje da su odgovorni za smrt njegove supruge Ljubice (63), koja je preminula posle operacije slepog creva, kazao je juče Mitrović.

On je rekao da je protiv lekara koji, kako navodi, devet dana nisu mogli da uspostave dijagnozu upalu slepog creva, ali i protiv direktora bolnice Zorana Ćeranića, podneo Opštinskom tužilaštvu u Leskovcu krivičnu prijavu za teška krivično delo protiv zdravlja ljudi i krivično delo nesavesnog lečenja.

Ljubica Mitrović je, prema navodima njenog supruga, primljena na interno odeljenje 6. septembra sa jakim bolovima u trbuhu i sa povišenim krvnim pritiskom i nivoom šećera u krvi. „Lekari su je lečili analgeticima i lekovima protiv šećerne bolesti iako je svaki dan povraćala i imala dijareje. Devet dana im je trebalo da utvrde da je slepo crevo u pitanju. Prebačena je na odeljenje hirurgije i operisana 15. septembra, a umrla 19. septembra. Direktor Ćeranić je kazao da je posle sprovedene interne kontrole utvrđeno da su lekari dobijali lažnu kliničku sliku posle svake analize krvne slike, najverovatnije zbog visokog šećera i krvnog pritiska, ali i zbog činjenice da se slepo crevo bilo učaurilo u trbušnoj maramici. „Ukoliko se utvrdi na sudu objektivna odgovornost, niko neće biti pošteđen ni na poslu“, kazao je Ćeranić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari