Fudbaleri Barselone osvojili su Superkup Španije pošto su u dva meča bili bolji od aktuelnog osvajača nacionalnog Kupa Reala iz Madrida.

Posle nerešenog ishoda u prvom meču (2:2) na Santjago Bernabeu, Barselona je kod kuće slavila sa 3:2 ponajviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Leo Mesiju i tako prigrlila prvi trofej u sezoni. Ako je suditi po formi dva najbolja kluba sa Pirinejskog poluostrva očekuje nas izuzetno uzbudljiva sezona u Primeri, koja bi mogla da počne sa zakašnjenjem pošto još nije uspostavljen dogovor između predstavnika klubova i fudbalera mpa je neizvesno da li će se već sutra zakotrljati lopta u eliti i Segundi.

Senku na odlične fudbalske predstave iz Madrida i sa Nou Kampa bacio je incident u finišu revanš susreta koji je počeo oštrim startom Marsela nad novim igračem evropskog prvaka Seskom Fabregasom. U opštoj gužvi došlo je do koškanja i udaranja u kojima je učestvovao i trener „kraljevskog“ kluba Žoze Murinjo.

– Svojim igračima nemam šta da zamerim u vezi sa igrom, njihovom željom i ličnošću. U oba meča su pokazali sjajan stav kao i dobru igru. Međutim, od prvog minuta drugog poluvremena u revanšu nije bilo dečaka sa loptama, nije bilo lopti. To nisu regularni uslovi, ovakve stvari dešavaju se timovima kada su u problemu – istakao je kontroverzni Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari