Devet miliona dinara za opremanje kabineta u 18 gimnazija 1Foto: N1

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izdvojilo je devet miliona dinara za unapređenje nastave u 18 gimnazija i srednjih škola koje imaju gimnazijska odeljenja.

Svaka od ovih škola dobiće po 500.000 dinara, koje mogu koristiti za opremanje kabineta nastavnih predmeta koji u svojim programima imaju laboratorijske vežbe ili za IKT opremu – kabinete za biologiju, fiziku, hemiju, informatiku i računarstvo ili za multimedijalne učionice.

Finansijska sredstva za unapređenje nastave dobiće gimnazije u Senti, Zrenjaninu, Osnovna i srednja škola sa domom učenika „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, Gimnazija „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci, Gimnazija “Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, Treća beogradska gimnazija, Druga kragujevačka, Srednja škola Svilajnac, Gimnazija u Velikoj Plani, Gimnazija „Sveti Sava“ u Požegi, Prijepoljska gimnazija, Srednja škola „1.300 kaplara“ u Ljigu, Srednja škola u Brusu, Srednja škola u Kladovu, Gimnazija “Svetozar Marković“ u Surdulici, Srednja škola u Blacu, Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ i Srednja škola „Nikola Tesla“ u Leposaviću.

Ministarstvo dodeljuje ova sredstva u okviru projekta „Reforma opšteg srednjeg obrazovanja“, a nakon sprovedenog javnog poziva koji je upućen školama.

Cilj je da se opremanjem kabineta obezbede uslovi za kvalitetniju nastavu i praktične vežbe koji će uticati na kvalitet ishoda učenja i doprineti razvoju znanja, veština i kritičkog mišljenja učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari