Devet pozitivnih osoba iz Pirotskog okruga, osam iz Pirota i jedna iz Dimitrovgrada   1Foto: Z.P.

Rezultati Laboratorije Vatreno oko iz Niša pokazuju da je od 21. uzorka iz Pirotskog okruga, devet pozitivnih i to osam iz Pirota a jedan iz Dimitrovgrada, što je visok procenat pozitivnosti , saopštio je danas pirotski Zavod za javno zdravlje.

Dodaje se da se  za 7 uzoraka  čekaju rezultati. Danas je  uzorkovano  i poslato 17 briseva u laboratoriju “Vatreno oko  “ u Nišu.

Od početka oktobra  do danas registrovana je 31. novoobolela laboratorijski potvrđena osoba na području Pirotskog okruga.

Sve osobe potrvđene na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

U kućnoj izolaciji je 69 osoba. Procenjuje se da je broj obolelih višestruko veći.

U poslednje dve nedelje došlo je do povećanja broja pregleda u COVID ambulantama na području okruga, naročito u Dimitrovgradu i Pirotu.

Takođe se beleži porast procenta pozitvnosti, od 175 testiranih 31 pozitivan.

Epidemiološka situacija u Pirotu i Dimitrovgradu procenjuje se kao preteća sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, dok se na području opština Babušnica i Bela Palanka procenjuje kao nesigurna sa tendencijom prelaska u nepovoljnu, kaže  se u saopštenjuu pirotskog Zavoda.

Juče je  proglašena je vanredna situacija na teriteriji opštine Dimitrovgrad.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se jedan bolesnik sa pneumonijom. Jedan bolesnik je prebačen u Klinički centar Niš zbog pogoršanja opšteg stanja,kaže se u saopštenjuu I dodaje da je potrebno I dalje dosledno I odgovorno poštovati sve naložene mere prevencije

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari