Deveto bekstvo osuđenika sa Kosova: Policija raspisala poternicu za beguncem iz Smrekovnice 1Foto: RTK (arhiva)

Nakon što je Kazneno-popravna služba Kosova saopštila da je osuđenik koji je kaznu služio u ovoj ustanovi pobegao iz zatvora, mediji su potom i otkrili da se radi o Fatonu Hajriziju, kome je ovo deveti beg iz više zatvora na Kosovu, uključujući i Bondstil, sada se oglasila i Kosovska policija – da pozove građane na saradnju, prenosi KoSSev.

„Kosovska policija-Regionalna uprava policije u Južnoj Mitrovici, prema ovlašćenju tužioca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, ovlašćena je da objavi dole označenu fotografiju begunca sa nadom da će u saradnji sa medijima i građanima biti moguće locirati i uhapsiti lice za kojim je raspisana poternica“, saopštili su.

Potvrdili su da se radi o Fatonu Hajriziju, koji je pobegao iz Smrekovnice. Osim fotografije, izneli su i njegove lične podatke, prenosi KoSSev.

Zatraživši saradnju od građana Kosova, objavili su i kontakte telefone i imejl adresu na kojima im se mogu javiti eventualne informacije.


Kazneno-popravna ustanova u Smrekovnici je prethodno posredno navela mogućnost da je Hajrizi zapravo pobegao sa slobodnog vikenda koji koristi, saopštivši da je poslednju takvu mogućnost iskoristio još 1-3. jula.

Ovaj 40-godišnji Albanac iz Srbice beži po 9. put iz više zatvora na Kosovu – prištinskog, prizrenskog, Dubrave, Bondstila, i sada ponovo iz mitrovičkih ustanova i to od 2000. godine, od kada je, kao 15. godišnji dečak, ubio ruskog pripadnika KFOR-a u Srbici, piše KoSSev.

U međuvremenu je 2007, izvršio i pljačku zlatare u Glogovcu, ranivši policajce i juvelira.

Davao je i više intervjua za medije na albanskog tokom godina, a među poslednjim i ovog proleća za „Zakletvu za pravdu“, gde je između ostalog kazao i kako je bilo lakše pobeći iz Bondstila nego iz mitrovičkog zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari