Devojčicu koju su šetali po bolnicama ni danas nisu primili kod lekara 1Foto: N1

Devojčica Anđela Glišić, povređena u nesreći kod Obrenovca, koju su nadležni 10 sati šetali iz institucije u institiciju da bi dobila medicinsku pomoć, ni danas nije imala više sreće.

 

Njoj je trebalo da bude pružena pomoć u Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj ulici zbog trauma koje je preživela, ali je odbijena pošto je na pregled doveo otac, a ne majka koja joj je zakonski staratelj.

Roditelji devojčice Anđele (15) su razvedeni, ali njen otac Aleksandar Glišić za N1 kaže da ne razume zbog čega im neko juče u Urgentnom centru, kada im je dat uput za Palmotićevu, nije rekao da s njom mora da ode majka, kao i da je ovo prvi put da im neko iz tog razloga odbije da pruži lekarsku pomoć.

„Juče nas to niko nije pitao, niti nam je iko spomenuo da ako smo razvedeni treba da dođe majka. Ja sam ćerku doveo jer je bivša supruga na poslu. Mi zajednički brinemo o detetu, iako starateljstvo ima supruga i ćerka živi sa njom“, rekao je Glišić.

On je naglasio da do sada sa lekarima nisu imali takvih problema da ih neko vraća sa pregleda.

Kada su jutros stigli na pregled u Palmotićevu, na koji ih je juče uputio direktor Urgentnog centra, na šalteru su ih, priča Glišić, prvo pitali da li su supruga i on razvedeni. Potom su ih pozvali u ordinaciju gde im je rečeno da ne mogu da ih prime i da moraju da dođu u ponedeljak i to – sa novim uputom.

„Razočaran sam, dete više nema snage da prolazi kroz takav zdravstveni sistem i da je opet šetaju od vrata do vrata“, naveo je otac devojčice.

On je za N1 ispričao i da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar bio taj koji ih je pozvao i trebalo je juče da ih primi, ali se i to izjalovilo. Umesto Lončara primio ih je, prepričava Glišić, direktor Urgentnog centra.

Upravo je direktor Urgentnog centra predložio da devojčicu, zbog trauma koje je preživela, pregledaju stručnjaci u Palmotićevoj i pozvao je kolege da joj tamo zakažu preled.

Kada su jutros na njega došli, umesto pomoći, Anđela Glišić doživela je – da je lekari ponovo odbiju.

Podsećamo, u nesreći u sudaru autobusa i kamiona kod Obrenovca koja se dogodila 21. maja jedna osoba je poginula i više od 20 njih je povređeno.

Među povređenima bila je i Anđela Glišić. Ona je praktično ostala bez medicinske pomoći – nadležni iz gotovo svih medicinskih ustanova u Beogradu su je „šetali“. Zadobila je povrede, ruke, vrata i leđa. Njen otac za N1 tada je još rekao da je ljut na sistem jer, jednostavno, ne funkcioniše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari