Mirjana Petrović (18) iz Velike Plane, uhapšena je zbog sumnje da je u utorak, 5. maja izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda. Ona se tereti da je tog dana, oko 17 sati, sa svog mobilnog telefona pozvala službeni broj Srednje tehničke škole u Velikoj Plani i prijavila navodno postavljenu bombu.

Odmah po dobijanju prijave, policija je prekinula nastavu u školi, evakuisala učenike i nastavnike i izvršila kontradiverzioni pregled svih školskih prostorija. Pregledom je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi, zbog koje je prekid nastave trajao nekoliko časova. Nakon saslušanja kod istražnog sudije Okružnog suda u Smederevu, osumnjičenoj je određen pritvor do 30 dana.

Sličan incident desio se u istoj školi i u četvrtak, kada je telefonski stigla dojava o postavljenoj bombi. Policija je ponovo evakuisala učenike o nastavnike i, nakon kontradiverzionog pregleda, utvrdila da se radi o lažnoj dojavi, zbog koje je nastava bila prekinuta gotovo dva sata.

Izvršenim proverama, policija je utvrdila da je krivično delo izazivanje panike i nereda počinio maloletni M. J. (17) iz Velike Plane, protiv koga je, nakon saslušanja, podneta krivična prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari