Dexpress prva kurirska služba u regionu koja je uvela robote u sortiranje paketa 1Foto: Promo

Kompanija Dexpress prva je kurirska služba koja je uvela robote u proces sortiranja pošiljaka i povećala kapacitet selekcije paketa za preko 50 procenata.

Dexpress koji posluje u okviru United Grupe, uveo je najnoviju tehnologiju koju nema nijedna kurirska služba u Srbiji i postigao standard za ecommerce pošiljke koji koriste poznate internacionalne kompanije Amazon i AliExpress.

Direktor kompanije Dexpress Nikola Riznić kaže da roboti sada stižu da obrade 2.500 e-commerce pošiljaka u samo jednom satu.

“Najnovija tehnologija sa robotima nam pomaže u preciznosti skeniranja i obrađivanja sve većeg broja pošiljaka, što će podići nivo efikanosti i brzine za 50 odsto. Roboti se kreću najbržim putanjama od momenta utovara paketa do istovara, i nadgledaju ih četiri radnika. Ovo jeste ogroman pomak za razvoj naše kurirske službe koja je po svim parametrima uspeha odavno najbolja u regionu”.

Trenutno se u skladištima Dexpressa 42 robota kreću po platformi definisanih 62 reona na koje sortiraju pošiljke. Robot ima integrisanu vagu tako da se u tom trenutku pošijka meri, skener u momentu postavljanja pošiljke na robote iste skenira i na osnovu podataka iz sistema ih upućuje robote na pravi “izlaz” odnosno reon dostave. Roboti imaju svoja mesta za punjenje na koja odlaze kada im baterija spadne na ispod 40% kapaciteta, a pet minuta punjenja je potrebno za 5 sati rada robota.

Dexpress je kompanija specijalizovana za e-commerce pošiljke, a klijenti su im najpoznatiji online trgovci u Srbiji, kao i brojne poznate internacionalne kompanije. Preko 1.250 zaposlenih koji svakodnevno brinu da svaka pošiljka stigne u najkraćem vremenu do klijenata, sada su dobili i dodatnu pomoć u robotima, i uz dostignuća najsavremenije tehnologije u Dexpressu veruju da su postavili vrhunski standard poslovanja u odnosu na sve konkurente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari