Dijana Hrkalovićfoto BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ

Glavni i odgovorni urednik Krika Stevan Dojčinović za Danas navodi da mu nije problem da tuži bivšu sekretarku MUP, Dijanu Hrkalović, zbog njenih izjava navedenih tokom gostovanja u nedeljnom jutarnjem programu na televiziji Pink. Hrkalović je tada rekla da su Krik, „Šolakovi mediji“, kao i opozicija, povezani sa kriminalnim grupama, konkretno sa Radojem Zvicerom.

Stevan Dojčinović ističe da ovo nije prvi put da Hrkalović iznosi laži o njemu i Kriku, da je zbog toga i tužio, kao i da je cela suština da ona klasično spinuje, zato što je Krik izbacio više priča koje ukazuju na povezanost Kavačkog klana i Veljka Belivuka sa pripadnicima vlasi, policijom koju je ona vodila, ali i sa njom lično.

„Pošto je ona sama bila povezana sa tim ekipama pokušava da preokrene stvar i optužuje nas, pošto je sad praktično u ulozi SNS botova, brani na mrežama predsednika i partiju, nije neka nauka“, navodi Dojčinović.

Kada je u pitanju tužba koju je podneo protiv nje, a za koju je Hrkalović navela da joj je nejasno zašto je tužena zbog reči da je Dojčinović britanski potrčko, a nije zbog navoda da je povezan sa Belivukovim klanom, on ističe da mu nije problem da je i zbog toga tuži.

"Pošto je ona bila povezana sa tim ekipama pokušava da preokrene stvar": Reakcije na navode Dijane Hrkalović 1
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

„Dosta problema su mi donele te lažne optužbe da sam povezan s tim, što je usledilo odmah nakon hapšenja Belivuka. Kada su uhapsili njegovu grupu, Vučić je pokušao da se pokaže kao spasitelj nacije, kao da njemu rade o glavi, iako ne postoje dokazi za to, suštinski je preko medija tako i udarao kad je puštao sve slike, ali smo znali da ih je njegova vlast godinama podržavala, i onda smo, kada je držao konferenciju za štampu, postavili pitanje da li će biti uhapšen bilo ko iz njegovog okruženja ko je sarađivao sa Belivukom, mislili smo na Novaka Nedića. Nakon te konferencije je bukvalno eksplodirao i sada me tabloidi često napadaju tom lažnom tezom da sam radio za taj klan, iako sam ga samo istraživao, i tu se priključila i Dijana Hrkalović i više puta nas tako optuživala“, navodi Dojčinović.

Objašnjava da oni kao novinari moraju da komuniciraju sa kriminalcima, a da oni to pokušavaju da preokrenu jer se Krik čuo sa Belivukovim advokatom, te da su to uzeli kao neki dokaz, bez obzira što je to deo novinarskog posla.

Dojčinović kaže da nije netačna izjava oca od nestalog mladića na koju se Hrkalović pozvala.

„Tada smo radili priču o nestalim mladićima iz tih navijačkih grupa, koji su nestali sa obe strane i onda smo intervjuisali njihove porodice, kao i tog oca. Njegov sin je radio u okviru Belivukove grupe i njega je najverovatnije ubila suprotna strana. Naravno da je kriminalcima bilo bitno da se piše o nestancima članova njihovih grupa, mi smo komunicirali i sa jednom i drugom, jer smo radili priču o tome. I dalje ne vidim šta smo pogrešno uradili, pošto se bavimo izveštavanjem o kriminalu često imamo kontakt ili sa porodicama, advokatima, ili sa samim kriminalcima. Svaki dobar policajac ima izvore u podzemlju kako bi hapsio pripadnike neke kriminalne grupe“, ukazuje Dojčinović.

Dodaje da novinar može da priča sa svakim, odnosno da ne postoji loš sagovornik, poenta je tekst koji je odmeren i objektivan i koji ne štiti nijednu stranu.

Dojčinović zaključuje da nema razloga da se brani, jer samo radi stvari koje su u opisu posla.

„Zvicer nije ni približno opasan kao vođa AVačkog klana, pod kodnim imenom Oskar“

"Pošto je ona bila povezana sa tim ekipama pokušava da preokrene stvar": Reakcije na navode Dijane Hrkalović 2
foto FoNet Aleksandar Mijailović

Srđan Milivojević, narodni poslanik Demokratske stranke, za Danas navodi da je Dijana Hrkalović, koja je u režimskim medijima tabloidnog karaktera označavana kao neko ko radi o glavi Aleksandru Vučiću, svakako vrsna ekspertkinja za pitanja organizovanog kriminala.

„Ona sigurno zna koliku opasnost su po Aleksandra Vučića predstavljali istaknuti članovi Srpske napredne stranke Veljko Belivuk i Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, svakako predstavlja bezbednosnu pretnju po građane Srbije, ali on nije ni približno opasan kao vođa AVačkog klana pod kodnim imenom Oskar na Skaj aplikaciji“, ističe Milivojević.

Povodom optužbi koje je Hrkalović uputila opoziciji, medijima i redakciji Krika, on kaže da niko iz opozicije, niti novinari Krika, kao ni zaposleni u bilo kojoj drugoj redakciji nezavisnih medija, „pa ni sam gospodin Šolak, nisu na strelištu Specijalne brigade Vojske Srbije vežbali gađanje iz snajpera, već su po rečima ljudi iz Vojnog sindikata to radili Generalni sekretar Vlade Novak Nedić, žandarm Nenad Vučković i istaknuti članovi Srpske napredne stranke Veljko Belivuk i Marko Miljković“.

Dodaje da niko iz opozicije nije prisluškivao vođu „AVačkog klana“, niti su prozivali i naređivali visokim policijskim oficirima da tokom uviđaja „mafijaških smaknuća“, kontaminiraju DNK tragove, niti su saradnici opozicije hapšeni zbog zloupotreba policijskih ovlašćenja.

„Niko iz opozicije nije zloupotrebio podatke obaveštajne uprave MUP-a da bi pomogao ubicama da lakše lociraju one koji se vode kao žrtve obračuna mafijaških klanova. Ali smo o tome hrabro govorili u Narodnoj Skupštini zahtevajući da se do kraja rasvetli uloga svakog predstavnika režima u ovoj mafijaškoj sagi koju živimo u sred Evrope u 21. veku“, ukazuje Milivojević.

Šta je rekla Dijana Hrkalović?

Dijana Hrkalović je izjavila da medijske napade na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu vrši Krik, „Šolakovi mediji“, kao i opozicija, te da svi „pričaju istu bajku“, što je po njenim tvrdnjama naredio Zvicer još 2021. godine.

„Pošto ne mogu da pobede predsednikov rezultat pokušavaju da ga dehumanizuju, kako bi prikrili svoj kriminal. Sada imamo dokaz da su to sve Zvicerove instrukcije i reči, i da su oni, ne samo ne samo lagali o povezanosti predsednika sa Zvicerovom mafijom, nego su prikrivali svoju povezanost sa istima. Konkretno Krik na primer, oni od starta to nisu krili. Izašao je otac od jednog od nestalih momaka i rekao da je pitao Belivuka gde mu je sin, na šta mu je on odgovorio da se obrati Kriku“, navela je Hrkalović tokom gostovanja na Pinku.

Osvrnula se i na tužbu koju je glavni i odgovorni urednik Krika, Stevan Dojčinović, podneo protiv nje.

„On mene tuži zato što sam rekla da je britanski potrčko, da bi se opravdao svojim gazdama sa zapada, a ne tuži me za rečenicu da je povezan sa Belivukovim klanom. Možete to da zamislite? Vrlo je interesantno“, rekla je Hrkalović, nakon čega je zaključila da sve što se pročita u Kriku, ili drugim gore pomenutim medijima, da svi nedvosmisleno znaju da su to Zvicerove reči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari