Dinić: Imao sam nesreću da prvi vidim ubijenog Ćuruviju 1Foto: FoNet / Andrija Ilić

Imao sam tu nesreću da prvi vidim ubijenog Slavka Ćuruviju, ležao je licem prema betonu u prolazu zgrade, krv se razlivala, rekao je danas vlasnik lista Svedok Vladan Dinić, svedočeći u Specijalnom sudu na suđenju za ubistvo vlasnika i urednika Evroljanina i Dnevnog telegrafa.

Dinić je ispričao da ga je neposredno pre toga zvao glavni urednik Studija B Dragan Kojadinović da proveri informaciju koju je dobio od slušaoca da je Ćuruvija ubijen.

Stigao sam za tri minuta, jer je moja redakcija blizu stana Ćuruvije i javio sam Kojadinoviću: Da, na žalost, tačno je – ubijen je.

Dinić je rekao da nije bilo žive duše na licu mesta, ni na ulici, sem dva klinca od deset, dvanaest godina, koji su pomenuli:“Otišli su prema Komerijalnoj banci“.

Možda to ima veze sa ubistvom, a možda i nema, rekao je Dinić koji je naveo da je u toj zgradi bilo sedište policije za vreme NATO bombardovanja i da to zna jer je 40 godina novinar.

Nemam direktnih saznaja ko je ubio Ćuruviju, jer bih to inače objavio, rekao je Dinić koji je tokom svedočenja podsetio da je Ćuruvija kažnjavan po tadašnjem Zakonu o informisanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari