Makedonski ambasador u Vašingtonu Zoran Joleski predložen je za novog šefa makedonskog pregovaračkog tima sa Grčkom u vezi sa imenom ove bivše jugoslovenske republike. Portparol Vlade Makedonije Šefik Duraku rekao je da je Joleskog na mjesto makedonskog pregovarača u pregovorima, koji se vode uz posredovanje Ujedinjenih nacija, predsjedniku Branku Crvenkovskom predložio premijer Nikola Gruevski.

Mjesto makedonskog pregovarača bilo je upražnjeno nakon što je Crvenkovski smijenio Nikolu Dimitrova. Na zahtjev Joleskog u pregovaračkom timu ostaće Dimitrov i šef kabineta makedonskog premijera Martin Protođer. Međunarodni posrednik između Atine i Skoplja Metju Nimic biće danas zvanično obavješten o novom šefu makedonskog pregovaračkog tima. Joleski je većdvije godine ambasador u SAD, a prije toga bio je dugogodišnji pregovaračMakedonije u Svjetskoj trgovačkoj organizaciji i šef kabineta bivšeg makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog.

Na čelu grčkog pregovaračkog tima je Adamandios Vasilakis, a nezvanično se saznaje da će pregovori biti nastavljeni većnarednog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari