U petak 25. novembra u prostorijama Centra za obrazovanje i trening – ZOPT, upriličena je svečana dodjela diploma za zanimanja rasadničara i voćara za 25 nezaposlenih koja su uspješno pohađala ove obuke. Dodjeli su prisustvovali predstavnici biroa rada u Pljevljima, nosioci projekta predstavnici NVO „Da zaživi selo“ i predstavnici ZOPTA. Kroz projekat je edukovano 25 nezaposlenih sa evidencije Biroa rada u Pljevljima za zanimanja voćara i rasadničara.

Programe obrazovanja i osposobljavanja za zanimanje je izveo Centar za obuke i trening ZOPT, a polaznici su dobili teorijsko i praktično znanje iz zanimanja za koja su se prijavili. Projektom je predviđeno i zaposlenje 30 odsto prekvalifikovanih lica.

Predsjednik NVO „Da zaživi selo“, Vaso Knežević je rekao da je obuka trajala četiri mjeseca. „Obuka je obavljena u RJ „Gradsko zelenilo“ i obuhvatala je tri mjeseca teorije i jedan mjesec prakse. Obezbijedili smo i praksu na terenu, obilaske rasadnika u Odžaku i Krupicama, kao i posjetu rasadniku „Ekoplant“ u Bijelom Polju. Polaznici su dobili diplome kao zvanični sertifikat koji izdaje Ministarstvo za rad i socijalno staranje i prvi su na birou rada sa ovim diplomama šest voćara i devetnaest rasadničara i imaće prednost kod zapošljavanja kad se budu tražila lica sa ovim zanimanjima“, rekao je Knežević. Cilj projekta je bio razvoj poljoprivrede i preduzetništva kod nezaposlenih lica na pljevaljskom području, a odobren je od strane Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u okviru sprovoođenja lokalnog projekta zapošljavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari