Direktor GSP-a Novi Sad: Opozicioni odbornik se ponašao bahato na ulazu u preduzeće 1Foto: JGSP Novi Sad

Direktor Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća (JGSP) Novi Sad Ivan Radojičić odbacio je danas navode opozicionog Građanskog pokreta Bravo da je odborniku tog pokreta Milanu Pogačaru bio zabranjen ulazak u krug preduzeća i dodao da se odbornik ponašao „bahato“.

„On je namerno, bahatim ponašanjem koje ne priliči jednom odborniku, isprovocirao navedenu situaciju, na šta ukazuje činjenica da je sa njim došao snimatelj sa već uključenom kamerom. Sve su to već viđeni scenariji i verujem da nemaju publiku kakvu bi on hteo da ima“, naveo je Radojičić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, da je odbornik Pogačar stvarno hteo da vidi autobuse, u skladu sa organizovanim sistemima na koje se poziva, mogao je da se najavi.

„Primio bih ga, odgovorio civilizovano na sva njegova pitanja vezana za preduzeće i pokazao šta želi da vidi, budući da sve radimo transparentno. Nažalost, cilj gospodina Pogačara je bio sasvim drugačiji, ne dobrobit građana Novog Sada, već politička promocija njega i njegovog pokreta“, ocenio je Radojičić.

Građanski pokret Bravo saopštio je ranije danas da je direktor JGSP Novi Sad Ivan Radojičić naložio obezbeđenju te firme da izbaci odbornika Skupštine grada Mirana Pogačara sa vrata preduzeća.

„Pogačar je, na osnovu zakona i statuta grada, kao odbornik došao juče u preduzeće da zatraži da vidi autobuse i od nadležnih dobije informacije o tome šta se dešava u JGSP-u“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da se incident dogodio nekoliko sati pre objave pokreta Bravo o stanju u gradskom prevozu, i ocenili da je takva zabrana ulaska u javno preduzeće „nezabeležena“, kao i da se Radojičić „ponaša kao da je JGSP njegova privatna imovina“.

Oni su snimak incidenta postavili na njihovim društvenim mrežama.

Bravo je juče optužio gradsku vlast u Novom Sadu da urušava JGSP i upitao da li je to deo plana da se u javni gradski saobraćaj uvedu privatnici.

„Umesto da dobije najavljenih 50 novih autobusa, javni prevoz u Novom Sadu se pod naprednjacima konstantno urušava, tako da su sada stigla tri autobusa iz Švajcarske stara 17 godina kao poklon nepoznatog donatora“, naveo je Bravo u saopštenju.

Direktor Radojičić je kasnije reagovao na te navode i ocenio da je „dušebrižništvo“ pokreta Bravo pokušaj da „diskredituju ogromne napore“ uložene da Novi Sad ima adekvatan javni prevoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari