Direktor Instituta Dedinje saopštio da je njegovo ime zloupotrebljeno, građani da ne nasedaju na prevaru 1

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ prof. dr Milovan Bojić saopštio je danas da je njegovo ime zloupotrebljeno za promociju preparata za lečenje krvog pritiska „Hipertea“ istakavši da je zbog ovoga podneta i krivična prijava protiv N.N. lica

– Navodno, prof. Bojić reklamira „Hipertea“ , preparat za lečenje visokog krvnog pritiska i niz drugih „neizlečivih“ bolesti. Osim fotografije koju su N.N. lica pozajmila, najverovatnije sa internet mreže, sve ostalo je izmišljeno. Cilj ove zloupotrebe imena i dela prof. Bojića od strane prevaranata, N.N. lica, jeste da ljude varanjem ubeđuju u delotvornost preparata kako bi očuvali i poboljšali svoje zdravlje, a oni na tome profitirali – navodi se u saopštenju Instituta Dedinje.

Dalje se dodaje da ovo nije prvi put da se ime Milovana Bojića zloupotrebljava.

– Sva ona lica, odnosno, prevarante, koje smo do sada iz istih razloga tužili, osnivali su firme, zloupotrebljavajući lične podatke nekog pokojnika i varajući građane, kako Srbije, tako i regiona. Prof. dr Milovan Bojić moli građane da ne nasedaju na ovakve laži i provokacije, a svima kojima je zdravstveno stanje ugroženo, nudi medicinsku struku i nauku, čijem je razvoju i unapređenju posvećen celog svog života, a to je potvrdio svojim dosadašnjim fantastičnim rezultatima, stvarajući i razvijajući Institut u kojem radi. Protiv ovih počinioca, N.N. lica, advokati Instituta „Dedinje“ su već podneli krivičnu prijavu – zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari