Direktor Koridora Srbije ima vozačku za 17 kategorija 1Foto: FoNet/Slobodan Miljević

Direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović poseduje vozačku dozvolu za sve kategorije, pa tako i za šleper, saznaje Danas.

Nakon što je naš list dobio informaciju da Đurović nema položen vozački ispit za šleper, a sve povodom toga što je premijera Srbije Aleksandra Vučića prekjuče kroz tunel Šarani na otvaranju auto-puta LJig-Preljina u šleperu provezao baš direktor Đurović, iz PR centra Koridora Srbije dobili smo na uvid kopiju vozačke dozvole direktora Đurovića na kojoj se vidi da ima položen vozački ispit za sve kategorije.

Zanimljivo je da Đurović ima položen vozački ispit za čak 17 kategorija – A, B, C, D, F i M – od mopeda, motora, preko putničkih automobila različitih kubikaža sa i bez prikolice, zatim manjih kamiona, kamiona s prikolicom, teretnih kamiona, šlepera, autobusa, pa do traktora i bagera. Sve dozvole su izdate u periodu od aprila 1981. do 2010. godine sa rokom važenja do jula 2022.
Podsetimo, premijer Vučić je prošao, kako je i obećao, šleperom tunel Šarani na auto-putu LJig-Preljina na Koridoru 11, iako su pojedini mediji pisali da da je tunel nizak i da kamioni ne mogu da prođu kroz njega. Vučić je posle obilaska kazao da je bilo metar i po više prostora.

– Toliko o tome koliko se istinito piše – rekao je Vučić. Tunel je visok 5,45 metara i najduži je na toj deonici. Po izlasku iz tunela „Šarani“, Vučić i Đurović su naišli na most dužine 665 metara, za koji je direktor Koridora Srbije rekao da je najduži od 66 mostova koliko je ukupno izgrađeno na toj deonici.
Vlada Srbije osnovala je 2009. preduzeće Koridori Srbije d.o.o. čiji je cilj obavljanje poslova iz oblasti saobraćajne infrastrukture – auto-puteva na teritoriji Srbije. Ova firma je zadužena za oblast investiranja, organizovanja i obavljanja stručnih poslova na izgradnji auto-puteva, kao i poslove eksproprijacije, izrade planske i projektne dokumentacije i izvođenja radova, organizovanja stručnog nadzora nad izgradnjom auto-puteva.

Koridori Srbije odgovorni su za izgradnju i završetak autoputeva na deonicama Koridor 10, Koridor 11 (E 763 Beograd – Južni Jadran, potez LJig – Donji Banjani – Takovo – Preljina), E 763 Pojate – Preljine i M 21 Moto put Novi Sad – Ruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari