Partizanov trener Aleksandar Stanojević i doskorašnji kapiten crno-belih Mladen Krstajić ostaju na istom zadatku, na istoj šampionskoj adresi. Na kraju celodnevne bure u Humskoj, posle više odvojenih sastanaka pomenutog tandema i Dragana Đurića, predsednika najtrofejnijeg kluba u novijoj srpskoj fudbalskoj istoriji, tek penzionisani defanzivac „parnog valjka“ juče je definitivno pristao da sedne u fotelju sportskog direktora i odmah „nadigrao“ deo uprave, zadržavši na klupi stručnjaka već spremljenog za „odstrel“.


– Želja mi je bila da ostanem u fudbalu, pa nisam mnogo razmišljao kada mi je ponuđeno mesto direktora u mom Partizanu. Dogovorili smo se čim je ispunjen moj glavni uslov, a to je ostanak trenera Stanojevića. Godinu i po dana smo perfektno sarađivali, isto razmišljamo o fudbalu, imamo iste vizije i ambicije. Predsednik Đurić je stao iza naših ideja – rekao nam je sinoć nekadašnji vođa Šalkea i as Verdera, čije su postavljanje pokušali da „izminiraju“ isti oni ljudi iz klupske vrhuške koji još od jesenas ruše Stanojevića, kao što su to činili sa svim njegovim neposlušnim prethodnicima.

I pre sutrašnje promocije na jednoj od najodgovornijih funkcija u svakom klubu, Krstajić je zasukao rukave, jer valja dobro istumbati tim pre početka priprema 13. juna i prvog meča kvalifikacija za Ligu šampiona, samo mesec dana kasnije.

– Zatvorio sam jednu stranicu. Sve što sam napravio kao igrač se zaboravlja. Preda mnom su novi, drugačiji, još veći izazovi. Moramo brzo da radimo, jer nemamo puno vremena, pa ni para, a valja što pre formirati što bolju ekipu za sledeću sezonu – jasno je Krstajiću, uz trenera Stanojevića i još nekoliko igrača ključnoj figuri u osvajanju četvrte rekordne titule, Kupa i plasmana u LŠ u upravo završenoj takmičarskoj godini.

Mladi dvojac je dobio bitku, a vreme će pokazati da li je i „rat“. Rezultati će, kao i uvek, biti njihovo najjače „oružje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari