Direktor OŠ “Ljuba Nenadović” pozvao roditelje na sastanak 1Foto: N. Kovačević

Direktor OŠ “Ljuba Nenadović” Đuro Kosić pozvao je predstavnike roditelja učenika sedmog razreda da sutra u 18 sati dođu na sastanak, saznaje Danas.

U poruci koju su dobili roditelji direktor ih poziva da “uz konstruktivan dijalog zajednički iznađu rešenje u vezi nove raspodele učenika sedmog razreda”.

Prethodno, roditelji su dobili i pisano obaveštenje u kojem ih direktor podseća na odredbe zakona i pravilnika koje regulišu izostajanje učenika, a kojih škola mora da se pridržava.

“Pohađanje nastave od strane učenika prati se i evidentira na dnevnom nivou. Uočeno je da veliki broj učenika sedmog razreda ne pohađa nastavu od početka školske 2024/25. godine. Podsećamo vas na članove Zakona i Pravilnika koji regulišu izostajanje učenika i odgovornost roditelja za redovnost pohađanja nastave”, navodi se u dopisu koji su nam poslali roditelji.

Kako je Danas pisao, treći dan zaredom sa nastave izostaje veliki broj učenika sedmog razreda ove osmoletke zbog odluke uprave škole da rasformira postojećih pet odeljenja i napravi šest novih. Učenici i njihovi roditelji su nezadovoljni zbog takvog poteza škole i tvrde da su o odluci obavešteni nekoliko dana pred početak nove školske godine. Na novi raspored ne pristaju, a neki prete da će decu prebaciti u druge osmoletke.

Direktor Kosić se nije oglašavao, a u Ministarstvu prosvete nam je rečeno da je škola dobila saglasnost Školske uprave Beograd za formiranje novih odeljenja.

Prema našim saznanjima, u OŠ “Ljuba Nenadović” danas je bila gradska prosvetna inspekcija koja je postupaka po prijavi roditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari