– Veliki broj Pljevljaka je i pored oblačnog i kišovitog vremena ispunio glavnu ulicu u Pljevljima, kako bi vidio i pozdravio tradicionalni defile maturanata Srednje stručne škole.

Dojučerašnji đaci, tek izašli iz školskih klupa i farmerica, šetali su ponosno glavnom uličicom u modernim haljinama i odijelima, praćeni znatiželjnim pogledima svojih najbližih i sugrađana.

Ove školske godine je 194 učenika završilo četvrti razred, među kojima 39 sa odličnim uspjehom, petoro su dobili nagrade „luča“, 59 sa vrlodobrim i 53 sa dobrim uspjehom. Direktor Srednje stručne škole Mervan Avdović je pohvalio generaciju učenika koja ove godine završava srednju školu i poželio im uspješan nastavak školovanja. „Kojim god putem budete krenuli, neka vam želja za radom i znanjem bude ideja vodilja, jer samo na taj način možete sebi obezbijediti bolju budućnost. Iz mnoštva lijepih želja sa kojima vas ispraćamo iz škole izdvojio bih najljepšu i najvredniju – uživajte u svakom trenutku mladosti, učinite ga posebnim, kao što je mladost posebna i neponovljiva“, poručio je direktor Avdović. Maturanti su nakon tradicionalnog defilea gradskim ulicama, slavili do rane zore u hotelu „Pljevlja“, a već od sjutra kreću na fakultete u rodnom gradu, Podgorici, Beogradu, Sarajevu ili drugim gradovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari