Direktor policije Kosova: Napadači na policiju su peške napustili manastir Banjska 1Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

Generalni direktor policije Kosova Gazmend Hodža izjavio je danas da su osobe osumnjičene za nedeljni napad na kosovsku policiju u mestu Banjska, koje nisu neutralisane ni uhapšene, uspele da odu peške iz prostora „u i oko manastira Banjska“.

On je na konferenciji za novinare u kampu „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici na kojoj je izloženo oružje zaplenjeno iz tog slučaja, rekao da ih je bilo oko 30, te da su ;napadači ostavili vozila koja su koristili tokom napada.

„Ostale osumnjičene osobe, kojih bi na osnovu snimka moglo da bude oko 30, uspele su da pešice odu iz prostora unutar i oko manastira Banjska, ostavljajuči za sobom vozila“, kazao je Hodža.

Rekao je da su „tokom uviđaja na licu mesta pronađena 24 vozila, jedno oklopno vozilo i dva motocikla na četiri točka“, odnosno „kvadova“.

Prema njegovim rečima, to je „najveća i najvažnija“ operacija policije Kosova od rata.

Naveo je da su pronađeni teški oklopni automobil, 24 džipa, dva motocikla „4×4“, osam protivpešadijskih mina, 29 vojnih uniformi, sedam lansera za mine, 150 komada dinamita, šest mitraljeza, tri drona i i 15 noćnih dvogleda.

Kazao je da su pronadjena i 32 komada sistema radio veza, 115 vojnih uniformi, šest satelitskih i tri topografske karte, kao i 23 maske i osam sekira.

Takođe su pronađene velike količine hrane, lekova, 32 mobilna telefona, 32 komada „sim“ kartica i 1.800 novčanica u evrima i srpskim dinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari