Direktor škole iz okoline Bujanovca uhapšen zbog sumnje da je primio mito od 2.400 evra 1Foto: Shutterstock/Aleksandar Tasic

Policija je prilikom hapšenja kod osumnjičenog (S.C.) direktora Osnovne škole „Bora Stanković“ u selu Klenike u bujanovačkoj opštini pronašla 2.400 evra, kao i  lažne otpremnice, za navodnu isporuku ogrevnog drveta. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su S. C. (51), direktora Osnovne škole „Bora Stanković“ iz Klenike, Opština Bujanovac, zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

Kako se navodi u policijskom saopštenju S.C. se “ sumnjiči da je od avgusta 2022. godine u više navrata od odgovornog lica jedne firme koja se bavi isporukom ogrevnog drveta zahtevao, kao i da je danas primio 2.400 evra, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, odnosno da povuče tužbu koju je u aprilu ove godine podneo Privrednom sudu protiv te firme, na ime kašnjenja i neadekvatne isporuke ogrevnog drveta, a po ugovoru o isporuci drveta koji je firma 2022. godine zaključila sa školom“.

Policija u dosadašnjoj fazi postupka navodi da je “ S. C. je od odgovornog lica firme koje se bavi isporukom drveta zahtevao dostavljanje šest otpremnica, bez upisanog datuma i količina, kako bi u službenim evidencijama navedene škole retroaktivno evidentirao da je isporučena količna ogrevnog drveta koja je nedostajala, a koju zapravo ta firma stvarno nije isporučila, čime bi se stekli uslovi za povlačenje tužbe pred nadležnim sudom“.

Tokom akcije hapšenja kod osumnjičenog lica je pronađeno 2.400 evra u kešu, kao i lažna dokumenta vezano za isporuku ogrevnog drveta.Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari