Sindikat JKP Čistoće uputio je otvoreno pismo direktoru Draganu Božicu u kojem ga poziva da, nakon 100 dana rukovođenja firmom, konačno počne da radi svoj posao, i da prestane da se bavi špijuniranjem, pritiscima i ucenama. Sindikalci ga u pismu upozoravaju da prestane da prisiljava zaposlene da se učlane u sindikat čije je osnivanje sam inicirao.


„Tokom prethodnih 100 dana, koliko je ovaj menadžment u preduzeću, nije izašao iz kadrovanja, nepotrebnog dovođenja preko 30 radnika i osnivanja novog sindikata, čime žele da lakše sprovode samovolju, jer ih postojeći Sindikat Čistoće sprečava u tome“, navodi se u saopštenju tog sindikata koje je potpisao predsednik Momčilo Arsenijević.

Sindikalci pozivaju menadžment da najzad počne da se bavi poslom za koji je plaćen veoma visokim koeficijentima i nezasluženim korekcijama, a ne isključivo raznim vrstama pritisaka.

„Pozivamo menadžment JKP Čistoća da prestane da bude paranoičan, već da se bavi svojim poslom i da obezbedi redovnu isplatu zarada i putnih troškova zaposlenima. Zbog kašnjenja isplata, mnogi radnici u ovako teškim zimskim uslovima, nakon završetka radnog vremena spavaju u prostorijama preduzeća, jer nemaju novca da se vrate svojim kućama. Posebno ih molimo da prestanu sa dovođenjem osoba koje ne obavljaju nijedan posao koji je u sistematizaciji radnih mesta preduzeća, već se bave špijuniranjem zaposlenih kao da rade u obaveštajnim službama, a ne u JKP Čistoća“, zaključuje se u saopštenju.

Sindikat Čistoće poziva sve radnike da se jave pisanim izjavama ili diktafonskim snimcima sa mobilnih telefona ukoliko su prethodnih dana bili izloženi pretnjama ili ucenama menadžmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari