Dik Kastolo, generalni direktor kompanije Tviter, objavio je da podnosi ostavku i da će ga na funkciji od 1. jula privremeno zameniti Džek Dorsi, inače jedan od osnivača kompanije.


Jedan od glavnih razloga za ostavku Kastola, navodi Bi-Bi-Si, jeste nezadovoljstvo investitora porastom broja korisnika ove društvene mreže. „Izuzetno sam ponosan na Tviterov tim i sve ljude sa kojim sam sarađivao tokom proteklih šest godina. Rešio sam da odem jer sam osetio da bih bio smetnja ako bih ostao“. Net Eliot, analitičar u agenciji Forester, kaže da ostavka Kastola nije iznenađenje. „Tviter nikada nije nudio dobre razloge svojim korisnicima da im se vrate“, tvrdi on i dodaje da su druge društvene mreže stalno uvodile novine, za razliku od Tvitera, što se vidi po vrlo sporom trendu rasta broja korisnika“.

Ipak, ima i onih koji tvrde da su očekivanja investitora da pretvore Tviter u neku vrstu novog Fejsbuka preterana. „Mislim da su želje Volstrita pusti san: da Tviter preobrate u Fejsbuk“, napisao je bloger Džon Gruber.

Ipak, vrednost akcija kompanije porasla je za više od sedam odsto na američkoj berzi. Tviter je debitovao na njujorškoj berzi pre dve godine ali nije uspeo da privuče očekivani broj korisnika. U aprilu je čak, uprkos znatno boljim očekivanjima, kompanija zabeležila gubitke od 162 miliona dolara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari