Direktor UKC Niš: Ljajić u stabilnom stanju, nije životno ugrožen 1Rasim Ljajić Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik Socijaldemokratske partije i bivši potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić je u stabilnom zdravstvenom stanju i život mu nije ugožen, rekao je večeras direktor niškog Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Zoran Perišić.

Perišić je rekao novinarima da je Ljajić u jutrošnjoj saobraćajnoj nesreći dobio povrede grudnog koša, rebara  i glave, ali da „njegovo stanje u ovom trenutku ne zahteva intenzivno hirurško lečenje“.

On je rekao i da će dijagnostika pacijenta biti ponovljena posle 24 sata.

„U ovako teškim incidentima, neke povrede je moguće je da se razviju kasnije i zato je dvadesetčetvoročasovni neprekidni nadzor i ponovljena dijagnostika neophodna“, rekao je Perišić.

On je kazao da će konzilijum leakara, koji je UKC formirao, doneti odluku o tome „šta je najbolje kada je u pitanju lečenje ovog pacijenta“.

U večerašnjerm saopštenju UKC se navodi da je Ljajić „svetsan, komunikativan i pod neposrednim nadzorom medicinskog osoblja u jedinici intenzivnog lečenja“.

Ljajić je povređen u udesu na auto-putu Niš-Beograd, kod Ražnja, kada je poginuo direktor JP Emisiona tehnika i veze Branko Gogić, Ljajićev stranački kolega koji je vozio automobil, preneli su beogradski mediji.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari