Protiv bivšeg direktora Javnog preduzeća Vodovod u Kumanovu V.B.(38) podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivična prijava nakon otkrića da je za tri godine kao direktor na račun tog preduzeća pojeo i popio oko 100.000 evra, objavili su juče makedonski mediji.


Krivičnu prijavu podnela je grupa zaposlenih u JP Vodovod u Kumanovu tereteći bivšeg direktora za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja u periodu od 2010. do 2012.

MUP je saopštio da je uvidom u knjigovodstvenu evidenciju JP Vodovod konstatovano da V.B. u svojstvu direktora tog javnog preduzeća od pet ugostiteljskih objekata u Kumanovu nije naplaćivao fakturisana potraživanja za geodetske i projektantske usluge, kao i potrošenu vodu, već ih je kompenzovao ručkovima i sedeljkama sa svojim prijateljima.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni u jednom ugostiteljskom objektu koji nije korisnik gradske vodovodne mreže i nije registrovan u JP Vodovod u Kumanovu kao potrošač vode, koristio ugostiteljske usluge na ime JP Vodovod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari