Direktora niškog Kliničkog centra tužila privatna klinika koja gradi objekat uz KC, a on tužio gradonačelnicu Niša 1Foto Beta/Saša Đorđević

Vlasnici privatne poliklinike “Human” podneli su krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja protiv direktora Univerzitetskog kliničkog centra Niš Zorana Perišića koga smatraju odgovornim što njihov novoizgrađeni objekat još ne radi jer UKC mesecima sprečava njegovo priključenje na vodovodnu mrežu.

Vlasnici klinike Vladimir Sinđelić i njegova supruga Olivera Sinđelić, inače počasna konzulka Poljske u Nišu, podneli su Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva i prijavu i protiv direktora niškog Vodovoda Naissus Gorana Milosavljevića, takođe zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

U krivičnoj prijavi se navodi da je Perišić, iskorišćavanjem svog službenog položaja, navodno izdao nalog da se saobraćajnica u Ulici Petra Seratlića, koja je uz sam UKC, a u kojoj je novoizgrađeni objekat privatne klinike, blokira i onemogući priključak tog objekta na vodovodnu mrežu.

Prema navodima u prijavi, naoružano obezbeđenje UKC je, po Perišićevom nalogu, a pod pretnjom fizičke sile više puta selektivno sprečilo pristup vozilima JKP Naissus, kao i vozilima privatne klinike, da dopreme materijal i alat za priključenje objekta na mrežu.

Direktor Vodovoda Milosavljević je navodno “u prethodnom dogovoru sa Perišićem uvek poslednjeg datuma angažovao radnike da povežu kliniku na mrežu, znajući da im neće biti dozvoljen pristup saobraćajnici”.

Perišić i Milosavljević danas nisu želeli da komentarišu podnošenje krivične prijave, u kojoj je između ostalog navedeno da je klinika zbog sprečavanja ovih radova pretrpela materijalnu štetu koja je veća od milion i po dinara.

Višem javnom tužilaštvu je zbog ovog slučaja prethodno stigla i tužba Perišića protiv gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, koju sumnjiči za “brutalno kršenje zakona” prilikom raskopavanja ulice i pokušaja povezivanja na gradski vodovod novog objekta poliklinike “Human”.

U Viber prepisci zatvorene SNS grupe, u koju je Danas imao uvid, a koja se odvijala neposredno pre podnošenja ovetužbe, Perišić navodi da je ulica Petra Seratlića od 2017. godine u vlasništvu Republike i da je UKC-u tada “preneto pravo upravljanja i raspolaganja”.

On je naveo da gradonačelnicu Sotirovski “smatra direktno odgovornom za kriminal njenih službi i osionost njenje drugarice- investitora (Olivere Sinđelić, prim. aut.)”, te da je sav materijal o tom slučaju dostavio tužilaštvu za organizovani kriminala, te obavestio policiju, sud i SNS, u kojoj su oboje funkcioneri.

Gradonačelnica Sotirovski je u toj prepisci odgovorila da je “sve urađeno u skladu sa zakonom” i da su “interesi grada na prvom mestu”.

Ona je kazala da su lokalni uslovi za navodno sporni objekat privatne klinike izdati u maju 2020. godine i da između ostalog predviđaju njegovo priključenje na vodovod, a da Ulica Petra Seratlića “ni u planu ni na terenu nije državni put već gradska ulica”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari