Direktori javnih preduzeća iz redova DS nisu dobili blanko poverenje za naredne četiri godine, većsu u statusu vršilaca dužnosti direktora sa obavezom, kako je u ime ove stranke na sednici SO izneo Sava Ališić, zamenik predsednika SO, da u skladu sa najavljenom finansijskom krizom sačine projekte štednje i racionalizacije unutar javnih preduzeća.

Poverenje Skupštine da i u naredne četiri godine bude direktor Direkcije za izgradnju opštine Inđija dobio je Uroš Ćuruvija, Vesna Stepanovićje imenovana na četiri godine za direktora Narodne biblioteke „Dr Đorđe Natošević“ dok su za v.d. direktora postavljeni Željko Trboviću „Ingasu“, Borka Popoviću „Vodovodu i kanalizaciji“, Slavko Puvača u „Komunalcu“, Radovan Grkoviću Ustanovi „Sportski centar“ i Dragan Ibročićza direktora Javnog urbanističkog preduzeća. Na lični zahtev Emilija Petrovićje razrešena dužnosti predsednika Komisije za planove, a na to mesto je imenovan Željko Trbović.

Na ovoj sednici SO, održanoj u utorak po podne doneta je i odluka o mesnim zajednicama kojom će se ubuduće preduprediti mogućnost bezvlašća i nerada. Kako je zaključeno, ukoliko se to i dogodi moći će da traje najduže dva meseca, nakon čega se raspisuju novi izbori. Saveti MZ će imati manje članova nego što je to bio slučaj do sada – u Inđiji -11, Beški -9, Jarkovcima, Starom Slankamenu i Slankamenačkim Vinogradima po pet, a svi ostali saveti MZ po sedam članova.

Na ovom zasedanju SO potvrđeni su mandati novim odbornicima iz redova SRS: Nikoli Vukeliću, Mariji Dimitrov, Bošku Đokiću, Olgi Pejaković, Slavku Rogiću i Mirjani Stančević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari