Direktori na popravnom

U FOKUSU
Tokom predstojećeg zimskog raspusta kreću obuke za rukovodioce obrazovnih ustanova koje su u eksternoj evaluaciji dobile najslabije ocene

Ostavite komentar


  1. Kada je neko nesposoban treba ga smeniti i dovesti sposobnog .Ako do sada nisu dovoljno obrazovani nikakvi seminari i kursevi im nece pomoci(naravno dobro ce doci onima koji ih drze za dobre pare koje dobijaju za pricanje gluposti i mlacenje prazne slame).Najkomicnije od svega je ekipa koja procenjuje rad u skolama.Bivse uciteljice sa nekim diplomama pedagoga iz Zubinog potoka i Pala, stecenim toboznjim studiranjem uz rad procenjuju nastavu matematike ili hemije a da ni gimnaziju nisu zavrsile , casove engleskog i francuskog jezika koji ne znaju jer su u skoli ucile ruski itd.Kada ne mogu da nadju nikakvu zamerku sakriju se iza imbecilnog nalaza kako treba podici nivo nastave u visim razredima.Jos se i naljute kada ih kolege pitaju kako da u njihovom prisustvu podignu nivo predavanja kada one nisu u stanju ni ovo da prate.
    Ko ima volje moze da procita na netu sta sve ovaj ministar i njegovi saradnici lupetaju pokusavajuci da iza bombastih termina(kurikulim ,inkluzija , evaluacija itd. ) sakriju sopstveni nedostak elementarnog obrazovanja.
    Sto se tice ove komedije sa direktorima (po pravili najmanje obrazovanim u svom kolektivu) ministar zapravo hoce da kaze….radili su lose vec osam , dvanaest ili dvadeset godina , nesposobni su i zato cemo im drzati seminare i spreciti vracanje zakonske odredbe o ogranicenju broja uzastopnih mandata na dva po cetiri godine , kako bi mogli zajedno sa zaposlenima u ministarstvu da dalje upropastavaju drzavne skole pa ce onda vise roditelja placati skolarine kod ministra u njegovoj privatnoj skoli i drugim ustanovama za stampanje i prodaju diploma.

  2. Niska ocena na eksternoj evaluaciji ne znači da direktori ne znaju kako treba da se radi već znači da ne traže da se tako radi. Iz ugla kolektiva, direktor koji je će ići na "popravni" je kolega koji se žrtvuje u ime svih tj. za sve. A taj "popravni" će direktori iskoristiti kao jednu lepu i dobrodošlu promenu, da se razbije svakodnevna monotonija, da se stvore nova poznanstva, nove prilike, i sve to kroz šalu i opušteno…..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.