Direktori škola traže veće plate: Zašto im i najavljeno povećanje zarada ne ide u prilog?

Ostavite komentar


  1. Sve pare idu u Expo čitaj SNS privatnim firmama, nema za prosvetu, zdravstvo i ostalo…

  2. Direktori, da li ste uz članove kolektiva u kojima radite u njihovoj borbi ili gledate samo svoje interese?

  3. Da bi bio direktor dobrovoljno se prijavljuješ na konkurs pod uslovima koji su poznati. Ako smatrate da su vam plate male vratite se u nastavu ili tražite bolje plaćen posao kod privatnika. Po ovoj logici direktori po školama koje jedva imaju do 10 učenika od prvog do osmog razreda imaju i sad veće plate od nastavnika koji uvek na svom času imaju preko 20 učenika pa i do 8 do 9 programa.

  4. Zato što ako dodje do povećanja plata a djaci će saznati za tu novost,a čim dodje do povećanja plata nastavni kadar će se polakomiti na novčanice i samim tim povećati cenu dvočasa,pogotovo ponavljačima
    A protesti ponavljača mogu dovesti do nerada u školama
    A nered nikako ne ide u prilog tetkicama koje se mogu naći ozlojedjene izmedju dve vatre,ni luk jeo ni luk mirisao a kasnije se ti dogadjaji lupaju o glavu direktorima
    To vam dodje kao sistem zatvorenih sudova

  5. Svim zaposlenim u skolstvuu treba bez ikakvog odlaganja povecati plate za 10 posto radi stavljanja njihovog polozaja u istu ravan sa svim ostali drzavnim sluzbenicima a onda im povecavti plate kao i svima ostalima. Kako da za prosvetare nema novca kad je – po cestim izjavama Sinise Malog- kasa puna?

  6. Naopak sistem i njegove posledice ,na kraju,svi osete.Neće biti pošteđeni ni oni koji su ga najjače branili.Žali Bože štete,tj. u ovom slučaju, upropaštenog školstva.Ali finalni događaj je da se svi prevareni nađu na istoj strani.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.