Direktorka Batuta: Neke mere će biti dugotrajne

Ostavite komentar


  1. Da li neko od stručnih lica može objasniti termin „koelktivan imunitet“ u slučaju ovog, još nedovoljno poznatog virusa gripa?
    Moj utisak kao laika je da imamo izlečenih trenutno 977 osoba, dakle u % to bi bilo…oni su valjda taj kolektivni imunitet…??
    Da li je moguće da se direktorka instituta za javno zdravlje šali sa nama, ili ja ne razumem njenu poruku!?

    1. verovatno taj broj + broj ljudi koji je bio zarazen, a nije imao simptome ili samo blage simptome i nisu bili registrovani. U vakom slucaju – mali procenat.

  2. Mislim da dobar lekar retko, a odličan nikad, ne postaju direktori.
    Ovakav izliv „mudrosti“ mogao je izneti svako ko je dovoljno vešt da ne kaže ništa što već svima nije jasno

    1. Danas je jedan od osnovnih kriterijuma za izbor na funkcije rodna ravnopravnost, pitanje je kako se kadriralo u konkretnom slučaju Instituta Batut? Ako su žene najsposobnije da ga vode, onda neka ih bude u „top menadžmentu“ 80% npr. ali ako to nisu onda je druga priča. Poželjno bi bilo da svi ljubitelji rodnih i svih drugih kvota, pristanu da ih operišu lekari-lekarke iz „ranjivih i osetljivih grupacija“ a koje su imale povlašćeni-olakšani tretman prilikom školovanja ili npr.da ih vozi avionom pilotkinja Afroamerikanka, jer vidimo npr.da Air Alaska želi da njih što više u budućnosti angažuje.

  3. Ne znam zašto se razmišlja o rodnoj ravnopravnosti kao modelu dobijanja pozicije, kako Vam nije pala na pamet stranačka podobnost na primer ??
    A mi smo izabravši ovaj način delovanja sa virusom, jako daleko od „kolektivnog imuniteta „.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.