Direktorka kruševačke Gimnazije tvrdi da nije bilo razloga za protest đaka 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Direktorka Gimnazije u Kruševcu Biljana Dačić, povodom današnjeg protesta maturanata zbog ekskurzije, u pisanoj izjavi navela je da nije bilo razloga za to, te da se ekskurzije organizuju na predlog odeljenskog i stručnog veća škole, od kojih ona nije dobila ni jedan predlog.

„Ekskurzije u školi se ne organizuju na predlog direktora, nego na predlog odeljenskih i stručnih veća škole. Ni od jednog od navedenih veća nisam dobila ni jedan predlog za organizaciju ekskurzije“, navela je direktorka kruševačke Gimnazije nekoliko sati nakon protesta.

Ona je navela i da je zbog današnjeg protesta organizovala sastanak sa odeljenskim starešinama četvrte godine sa „nalogom da upute učenike na nastavu i da im ukažu na obavezu redovnog pohađanja i neometanja nastave“.

Inače, maturanti te škole su tokom prepodneva protestovali u školskom dvorištu, tražeći razgovor sa direktorkom u vezi sa organizovanjem ekskurzije, a kako su objasnili medijima, do toga je došlo jer predstavnici Parlamenta učenika i Saveta roditelja ni nakon više razgovora nisu uspeli da se sa direktorkom dogovore o organizovanju ekskurzije.

Dačićeva jutros, kada su novinari pokušali da razgovaraju sa njom, nije bila u školi, potom nije odgovorila na poziv, a oko 14.00 časova je poslala pisanu izjavu.

Učenici, koji su protestovali, obavešteni su od svojih razrednih starešina oko podneva da im je direktorka uputila mejl da pokrenu postupak za organizovanje ekskurzije, nakon čega su odlučili da prekinu protest.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari