Direktorka obdaništa „Dragica Lalović“ iz Bele Palanke Nataša Ćirić izjavila je da ju je obezbeđenje izbacilo iz opštinske zgrade, gde je čekala da je predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković obavesti zašto 42 radnika te ustanove nisu primili platu za maj.



U opštini su naveli da je obezbeđenje „samo radilo svoj posao“, te da traže rešenje za isplatu plata.

Nataša Ćirić je novinarima rekla da su sva preduzeća koja primaju platu iz opštinskog budžeta primila zarade za maj osim te predškolske ustanove.

– Tražila sam prijem kod predsednika opštine, ali mi je rečeno da je on u gužvi i da ne može da me primi. U nadi da će se do kraja dana osloboditi, sela sam u hodnik ispred kancelarije i čekala – rekla je Nataša Ćirić i dodala da je posle pet minuta došao službenik obezbeđenja i rekao da mu je predsednik Skupštine opštine naredio da ona ne može da se zadržava na tom mestu i da mora da ode.

Pošto je službeniku obezbeđenja rekla da nije došla kod predsednika Skupštine opštine, nego kod predsednika opštine, službenik joj je rekao da će pozvati policiju, a onda su došla dva policajca koji su sačinili službenu belešku i preneli joj da ne može da čeka u hodniku nego ispred zgrade.

– Morala sam da odem – rekla je Nataša Ćirić.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković rekao da je obezbeđenje radilo svoj posao.

– Bio mi je , posle godišnjeg odmora, prvi radni dan. Ćirićeva je preko sekretarice najavila dolazak. Obavestio sam je da, pošto imam zakazane sastanke, mogu da je primim narednog dana. Obavešten sam da ona sedi i dalje u hodniku i da neće da ode, iako je upozorena da je sastanak zakazan za naredni dan. Skupštinsko obezbeđenje je reagovalo po pravilniku koji važi za sve koji bez zakazanog prijema nemaju pravo da se zadržavaju. Ne znam da je pozvana policija – rekao je Miljković.

Miljković je istakao da je na poslednjoj sednici Skupštine opštine doneta odluka o formiranju komisije koja će ispitati rad i poslovanje obdaništa jer postoji sumnja da je bilo nepravilnosti.

– Plata im nije isplaćena jer su za 20 posto prekoračeni rashodi koji se odnose na plate predškolske ustanove. Tražimo rešenje da im se plata isplati. Nema nikakve političke pozadine. Ona je kadar Demokratske stranke (DS), a ja sam predsednik Opštinskog odbora DS-a.

– Niko od direktora nije zaštićen – rekao je Miljković.

Nataša Ćirić rekla je da je za direktorku postavljena pre tri i po godine kao član DS-a, tokom mandata prethodne lokalne vlasti koju su činili DS i Socijalistička partija Srbije.

– U međuvremenu se promenila opštinska vlast i DS je sklopio koaliciju sa grupom građana Koalicija za Belu Palanku i Jedinstvenom Srbijom. Ako je DS i dalje na vlasti, zašto sam ja žrtveno jagnje – rekla je Nataša Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari