Zbog neslaganja sindikata, direktorka Zdravstvenog centra u Petrovcu na Mlavi povukla je svoju odluku o novčanom nagrađivanju 17 medicinskih radnika. Reč je o lekarima i sestrama koji su 7. jula pomogli u zbrinjavanju dece iz karate kluba „Japan“ iz Beograda, povređene u udesu u kojem je poginuo mali Aleksa Panća (13).

Kao priznanje za njihovo požrtvovanje, direktorka Zorica Stojiljković-Stolica odlučila je da ih nagradi, ali je tada reagovao Sindikat medicinskih tehničara, smatrajući da na spisak treba dodati još desetoro, među kojima su i portiri, spremačice i vozači. „Novčana nagrada nije socijalna kategorija i ako se tako shvata, umanjuje joj se vrednost i značaj. Među nagrađenima trebalo je da budu oni koji su najzaslužniji za zbrinjavanje povređenih, a među kojima je bilo i lekara koji su te noći došli od kuće, kako bi pomogli“, rekla je direktorka. Ona je dodala da je moguće, kad se stiša situacija, da svoju odluku ipak sprovede u delo. Predsednik Sindikata medicinskih tehničara, Dragi Janković, rekao je da treba nagraditi sve one koji su te noći bili na radnom mestu. „Reagovali smo samo zato što smatramo da ne treba praviti razliku među zaposlenima, već nagraditi sve one koji su te noći prenosili i zbrinjavali povređene“, rekao je Janković.

Zaposleni u Zdravstvenom centru Petrovac zbrinuli su 14 dece iz Beograda i njihovu lekarku, nakon udesa zbog prevrtanja traktorske prikolice, pri povratku sa izleta do vodopada Buk kod Žagubice. Njihov trener koji je vozio traktor, Dalibor Topić (39), uhapšen je i stavljen u pritvor, jer se tereti za izazivanje ove tragedije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari